Kalev/Cramoga VTB liigas madistanud Zenit pani Barcelona kotti, Raieste taas algviisikus

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Peterburi Zenit üllatas Barcelonat.
Peterburi Zenit üllatas Barcelonat. Foto: ANATOLY MALTSEV/EPA/Scanpix

Korvpalli Euroliiga teine voor tõi taas paar üllatust: Peterburi Zenit alistas koduväljakul 74:70 Barcelona, Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia jäi võõrsil kindlalt 73:90 alla Belgradi Crvena Zvezdale. 

Kuigi Hispaania suurklubi pidi hakkama saama koroonaviirusesse nakatunud peatreeneri Šarunas Jasikevičius ja abilise Darius Maskoliunaseta, sõideti Venemaale kindla soosikuna. Kerget initsiatiivi hoitigi suurema osa matšist, et Zenit püsis pidevalt kannul. 

Viimasele kahele minutile läksid võõrustajad vastu 71:70 eduseisus. Sama seis püsis tablool üsna pikalt ja Barcelonal oli mitu võimalust taas juhtima minna. Visetel eksisid aga nii Nikola Mirotic kui ka Nick Calathes. Neist viimasel oli mängu otsustamisel siiski suur kaal, sest kreeklane tegi 23 sekundit enne lõpuvilet ebasportliku vea.

Tõsi, ka 70:73 kaotusseisust oli Barcelonal veel võimalus mäng lisaajale viia, ent Alex Abrines eksis kaugviskel. Lõppseisu vormistas Will Thomas vabaviskejoonelt. 

Zeniti poolelt jagunes skoor ühtlaselt. Alex Poythress, kes noppis ka 11 lauda, ja Thomas viskasid võrdselt 16 punkti, Kevin Pangos lisas 15 silma. Barcelona parim oli Mirotic 14 punktiga. 

Muide, veel kaks nädalat tagasi madistas Zenit VTB Ühisliigas Kalev/Cramoga üsna võrdselt. Eesti esiklubi murti alles viimase viie minutiga. 

Samal ajal peetud kohtumises ei jätnud serblased Baskoniale võimalust. Mäng tehti ära tugeva esimese ja kolmanda veerandaja toel, mis võideti vastavalt seitsme ning 11 punktiga. Hispaania klubi edu peitub tugevas kaitsemängus, seda täna nappis.

Taas alustas Baskonia algviisikus Raieste. Eesti koondise ääremängija teenis kokku üheksa sekundit üle 11 minuti. Punktiskoori ta ei avanud, mööda lendas üks kolmene. Kirja läks kolm ründelauda ning üks viga. 

Crvena Zvezda poolt tegi hiilgava mängu Jordan Loyd, kes põrutas 30 punkti. Baskonia poolt säras 26 silma toonud Rokas Giedratis.

Täna pidi mängima ka Kaunase Žalgiris, ent koroonaviiruse tõttu lükati matš Moskva Himki vastu homsesse. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles