Video ⟩ Heat alistas Lakersi ja hoiab tiitlilootust elus, Green tegi otsustaval hetkel valusa möödaviske

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Lakersi korvpallur Danny Green eksis mängu tähtsamail viskel.
Lakersi korvpallur Danny Green eksis mängu tähtsamail viskel. Foto: Mark J. Terrill/AP

Korvpalliliiga NBA finaalseeria viiendas mängus suutis Miami Heat teenida Los Angeles Lakersi üle 111:108 võidu.

Miami Heati kangelaseks tõusis raskes olukorras taas Jimmy Butler, kes viskas 35 punkti, kogus 12 lauapalli ning andis 11 korvisöötu. Vaid seitset mängijat kasutanud Heati eest tegi korraliku esituse ka 26 punkti kogunud Duncan Robinson.

Los Angeles Lakersi resultatiivseimaks kerkis LeBron James 40 punktiga, lisaks noppis ta 13 lauapalli ja andis 7 korvisöötu. Anthony Davise kontole jäi 28 punkti ja 12 lauapalli.

Nelja võiduni peetava finaalseeria viiendas mängus oli Lakersil suurepärane võimalus tiitlivõit ära kindlustada, kuid 7,1 sekundit enne normaalaja lõppu eksis Danny Green vabalt positsioonilt teele saadetud kaugviskel. Tol hetkel oli Lakers 108:109 kaotusseisus.

Finaalseeria kuues mäng peetakse ööl vastu esmaspäeva.

Los Angeles Lakers võitis viimati meistritiitli 2010. aastal. Toona vedas Lakersit Kobe Bryant, kes hukkus tänavu jaanuaris kopteriõnnetuses.

Ajaloo jooksul on Lakers võitnud 16 NBA meistritiitlit. Enam on suutnud vaid Boston Celtics, kelle auhinnakapis on 17 karikat. Kolmandat kohta hoiab selles arvestuses 11 meistritiitliga Golden State Warriors. Miami Heat on kolmekordne NBA meister, viimati võitis klubi tiitli 2013. aastal, mil meeskonda vedas James. Kokku on NBA meistriks kroonitud 20 erinevat klubi.

Miami Heat - Los Angeles Lakers 111:108

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles