Žalgiris sammus Euroliigas võidule ka koroonaviirusest räsitud Himki vastu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Marius Grigonis tegi Himkile kõige rohkem pahandust.
Marius Grigonis tegi Himkile kõige rohkem pahandust. Foto: Alexander Shcherbak/Alexander Shcherbak/TASS

Euroliigas lõppes teine mängudevoor ja selle lõpetasid Kaunase Žalgiris ja Moskva Oblasti Himki. Algselt edasilükatud kohtumise võitis Venemaale sõitnud Leedu klubi 82:70.

Tegelikult pidanuks Himki ja Žalgiris omavahel madistama juba eile, kuid paar tundi enne matši algust teatati, et koroonaviiruse tõttu lükatakse kohtumine päeva võrra edasi. Esimesena teatas neljapäeval nakatunust Žalgiris, viiruse oli üles korjanud Joffrey Lauvergne. Eile hommikul saatis Himki välja uudise, et Covid-19 on tuvastatud Greg Monroe ja Maksim Baraškovil. Varasemalt oli viirus jõudnud juba Venemaa klubis Janis Timma, Jevgeni Voronovi ja Jordan Mickeyni.

Kohtumiseks oli Himki rivistuses protokolli märgitud ainult kaheksa mängijat ja peatreener Rimas Kurtinaitis sai kasutada nendest ainult seitset, sest ka Dairis Bertans polnud mänguvalmis.

Kui esimesel veerandil suutis Venemaa klubi Žalgirisega sammu pidada, siis iga minutiga hakkas pikem pink suuremat rolli mängima. Esimene kümme minutit kuulus tulemusega 20:17 Himkile, kuid juba poolajaks jäädi 32:41 kaotusseisu.

Pärast poolajapausi muutus jõudude vahekord veelgi suuremaks ning külalised haarasid 20-punktilise eduseisu. Himki suutis otsustaval neljandikul veel korra seitsme silma kaugusele jõuda, kuid enamaks suutelised poldud. Nõnda kirjutaski Leedu suurklubi turniiritabelisse teise võidu ja on endiselt üks viiest meeskonnast, kes pole tänavu Euroliigas kaotusekibedust tundnud.

Võitjate resultatiivseimana kostitas Marius Grigonis Himkit 21 punktiga. Teda toetasid Nigel Hayes 15, Arturas Milaknis 14 ja Augustine Rubit 12 silmaga. Kaotajate poolel suutis enim skoorida peaaegu 38 minutit väljakul rassinud Jonas Jerebko 23 punkti.

Euroliiga tabeliseis SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles