Isegi neljakordse olümpiavõitja pere ei pääse Valgevene rahutustest puhta nahaga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Darja Domratševa ja Einar Björndalen
Darja Domratševa ja Einar Björndalen Foto: FRANCK FIFE / AFP

Valgevenele palju au ja kuulsust toonud endine laskesuusataja Darja Domratševa teatas kahetsusega, et tema venda on ebaseaduslikult politsei poolt väärkoheldud ja meest süüdistatakse olematutes asjades.

Neljakordse olümpiavõitja ja kahekordse maailmameistri Darja Domratševa vend Nikita arreteeriti, kuna väidetavalt osales mees president Aleksander Lukašenko vastastel protestidel.

Valgevenes arreteeriti eile koguni 580 protestijat ning üheks neist oli Domratševa vend Nikita. Väidetavalt polnud olümpiavõitja sugulane isegi mitte protestiaktsioonil osalenud ja sõitis lihtsalt rattaga sellest paigast mööda.

Ühtäkki hakkas politsei teda jälitama ja lükkasid ta ümber. «Olin hirmul ja otsustasin politseid nähes kohe tagasi minna. Kahjuks oli mul seljataga veel üks korrakaitsja, kes mu ümber lükkas. Nad hakkasid mind lisaks veel igasuguse põhjuseta mind peksma,» tõdes Nikita.

Kogu see vahejuhtum kestis nõnda kaua ja löögid lendasid enamasti maas lebavale mehele otse näkku. «Ühtäkki ma ei näinud enam midagi ja arvasin korra, et olen pimedaks jäänud. Palusin neil mulle kiirabi kutsuda,» selgitas Domratšev.

Politsei seda ei teinud ning osutas kannatanule ise arstiabi. Lisaks toimetati mees politseijaoskonda, kus tal tuli anda tunnistus juhtunust. Kahjuks polnud tegemist ausa dokumendiga. «Seal oli kirjas, et osalesin ebaseaduslikul demonstratsioonil. Ma kartsin nõnda palju, et ei julgenud midagi vastu öelda. Kirjutasin lihtsalt alla, et sealt pääseda.»

Hetkel pole teada, millal Nikita Domratševi kohtuistung peaks toimuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles