TalTechi kokku kuhjatud koondislased tõestasid enda väärtust

Copy
TalTechi mängumehed Jaan Pudiet ja Karl Andres Matute Perner.
TalTechi mängumehed Jaan Pudiet ja Karl Andres Matute Perner. Foto: Raul Mee

Alanud hooaja eel pakkus Eesti korvpallisõbrale enim huvi TalTechi võistkond, kes täiendas enda ridu mitme kogenud tegijaga. Täna Rapla Avis Utilitase vastu sai ka selgeks, miks see hea oli. 

Suvel Erik Keeduse, Indrek Kajupanki, Tanel Soku, Jaan Puideti ja Kristjan Kanguri endale napsanud TalTechi hooaja algus oli alanud üle kivide ja kändude ning seda suuresti seetõttu, et nimetatud kvintetist oli siiani alati keegi vigastusega väljas olnud. 

Enne tänast olid nad pidanud kolm ametlikku kohtumist ning kuigi de facto olid nad küll võidurõõmu tundnud, siis liiga palju see lohutust ei pakkunud. Nimelt pärines Ülikooliklubi senine ainus triumf Paf Superkarika veerandfinaali kordusmängust Pärnu Sadama vastu. Kuigi siis saadi tõesti 62:61 võit, siis nelja parema sekka see neid ei aidanud, sest avamängus oldi suvepealinlastele omakorda 73:80 alla jäädud. 

Eesti-Läti korvpalliliigas joosti esimest korda väljakule nädalavahetusel. Taas oli nende vastaseks Pärnu ning taas tuli vastu võtta ka kaotus. Sedapuhku numbritega 65:69.

Täna sõideti täiskoosseisu ja võidumõtetega külla Rapla Avis Utilitasele, kuid selle asemel tuldi kohe avavilest hakata tegelema võõrustajate kannul püsimiega. 

Rapla võitis avaveerandi 15:10 ning poolaja 33:21. Kolmandal veerandajal õnnestus TalTechil vahe küll väiksemaks mängida (43:39), kuid lõppvaatuse alguses tundus, et Toomas Annuki hoolealused lähevad ikkagi oma teed.

Rapla alustas viimast veerandaega 5:0 spurdiga ning juhtis 6.20 enne lõppu kohtumist 50:40. Ent siis hakkas koondislaste sõu. Keeduse, Kajupanki ja Soku kaugvisked vähendasid kaotusseisu minimaalseks ning korra hoo sissesaanuna purjetati lõpuks 57:50 võiduni. 

TalTechi tulemuslikuim oli täna Indrek Kajupank 18 punktiga, Sokk toetas teda 11 ja Keedus 10 silmaga. Rapla poolel jõudis ainsana kahekohalise arvu punktideni Mario Ihring (13). STATISTIKA

Standings provided by SofaScore LiveScore
Tagasi üles