Šved langes Euroliiga palgatabelis esimest korda esikolmikust välja

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aleksei Šved (palliga) on rünnakul mängus Kaasani Uniksiga.
Aleksei Šved (palliga) on rünnakul mängus Kaasani Uniksiga. Foto: Nicholas Muller/ZUMAPRESS.com

Euroliiga võitmiseks on meeskonnad üha enam hakanud üksteist üle trumpama ning suurte palganumbritega mängumehi endale meelitama. Kui NBAs on kõikide pallurite teenistus koheselt avalik, siis Euroopas hoitakse neid teemasid endiselt üsna salajases. Tänaseks on siiski teada tänavusel hooajal enim teenivamad pallurid Euroliigas ning enim paistavad silma Barcelona, CSKA ja Fenerbahce.

Kui varasemalt paistsid enam silma Venemaa klubid, kes oma mängijatele kopsakaid palku on lubanud, siis üha enam soovib seda au endale võtta Barcelona korvpalliklubi, kelle ridadest leiab ka tänavu enim teenivama palluri Euroopas. Selleks on mõistagi Nikola Mirotic, kes loobus tunamullu kümnetest miljonitest dollaritest NBAs, et särada Euroliigas.

Hispaania koondislase palgaks märgitakse 3,25 miljonit eurot ning sarnast palka peaks 29-aastane Mirotic teenima veel järgmised neli hooaega. Barcelonal pole põhjust ka nuriseda Montenegros sündinud Hispaania kodakondse Mirotici panuses, sest mullu tõi ta Euroliigas 28 mänguga keskmiselt 19,0 silma, 6,9 lauapalli ja tabades viskeid seejuures 48,3% täpsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles