Žalgiris pakkus esimeses kodumängus hiilgava esituse ja püsib ainsana Euroliigas kaotuseta

Karl-Joosep Küngas
Copy
Marius Grigonis (palliga).
Marius Grigonis (palliga). Foto: TOMS KALNINS/EPA

Korvpalli Euroliiga jõudis tänavu esimest korda Leedusse, kui Kaunase Žalgiris võõrustas Istanbuli Anadolu Efesit. Meeskondlikult mänginud kodumeeskond noppis 89:73 võidu.

Juba kohtumise algus oli erilisem kui kõik eelnevad voorud. Leedu meeskonna koduhalli Žalgririo Arenale oli kogunenud ametliku informatsiooni kohaselt täpselt 5011 inimest. Nõnda tekitati taaskord imeline õhkkond, mida viimati nähti enne koroonapausi.

Kodumeeskond ei soovinud kohale sõitnud fänne kindlasti mitte kurvastada, arvestades ka seda, et mängule tuldi Euroliiga ainuliidrina. Kolmest esimesest mängust oldi lahkutud ainult võitudega ja midagi sellist polnud suutnud ükski teine võistkond.

Žalgirisele lükkas hoo sisse nende ääremängija Nigel Hayes, kes ilmeksimatult tõi avaveerandil 11 silma ja aitas koduklubi pärast esimest veerandit 25:16 juhtima. Esimese poolaja viimaseks minutiks jõudis Efes siiski 35:35 viigini, kuid tänu edukale viimasele kolmele rünnakule läks Žalgiris ikkagi 41:35 eduga riietusruumi puhkama.

Teine poolaeg oli sisuliselt kodumeeskonna pidu. Kiiresti haarati kahekohaline eduseis ning selles vahemikus mindi lõpusireenile vastu. Otsustaval neljandikul näitas tabloo korra ka suurima eduna 87:65 seisu ja Leedu klubi peatreener Martin Schiller otsustas anda võimalusi ka noorematele palluritele. Lõpusireeni kõlades oli kodumeeskonna võidunumbrid 89:73.

«Oli imeline mängida sellise publiku ees. Tegemist on esimese mänguga, kus on jälle korralik õhkkond ja kuigi neid oli täna ainult 5000, siis see mängis väga suurt rolli meie võidus,» sõnas peatreener Schiller pärast kohtumist.

Žalgirisele tõi täna parimana avaveerandil säranud Nigel Hayes 17 silma. Lisaks temale said kahekohalise punktisumma kokku veel Lukas Lekavicius (12 silma), Marius Grigonis (12), Arturas Milaknis (10) ja Joffrey Lauvergne (10). 

Üleplatsimeheks kerkis viimastel minutitel palju skoorinud Bryant Dunston, kelle kontosse märgiti lõpuks 20 punkti.

Euroliiga tabeliseis SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles