Hiiglaslikku palka teeniv maailmameister ei mahu Arsenali põhikoosseisu

Postimees Sport
Copy
Mikel Arteta (vasakul) ja Mesut Özil.
Mikel Arteta (vasakul) ja Mesut Özil. Foto: Paul Terry via www.imago-images.de/imago images/Sportimage/Scanpix

Kümne aasta eest Euroopa üheks säravamaks jalgpalluriks peetud Mesut Özil on langenud karjääris madalseisu ning sakslane võitleb koha eest Londoni Arsenali põhimeeskonnas.

Viimati märtsis jalgpallimurule pääsenud Özil on Arsenali üks kõige suurema hinnalipikuga mängijaid, teenides 385 000 eurost nädalapalka. Sarnane palganumber on ette näidata ka Arsenali ründajal Pierre-Emerick Aubameyangil.

Arsenali peatreener Mikel Arteta peab teisipäevaks kinnitama 25 mängijat, kellega klubi jätkab käimasolevat Inglismaa kõrgliiga hooaega. Hetkeseisuga jääks 32-aastane Özil sellest valikust välja.

Halvimal juhul ei pääse Özil enne jaanuari kordagi Arsenali särgis väljakule. Inglismaa kõrgliigaklubidel on võimalik registreerida maksimaalselt 17 mängijat, kes ei pärine Inglismaa klubide noortesüsteemidest. Arsenalil on juba praegu nimekirjas 19 sellist mängijat ning vabaneda tuleb vähemalt kahest.

Neljapäeval teatas peatreener Arteta, et Özil jääb välja nende Euroopa liiga meeskonnast. Hispaanlase sõnul oli tegemist väga raske otsusega, kuid ta pidi arvestama klubi huvidega.

Poolkaitsja Özil kuulub Arsenali ridadesse alates 2013. aastast ning on kaasa teinud 184 matšis ning löönud 33 väravat. Sakslase kutsus meeskonda tollane peatreener Arsene Wenger, kes on sel nädalal väljendanud nördimust, et Özili talent läheb lihtsalt raisku. «Ta on praegu sellises eas, kus tema talendikusest oleks võimalik maksimum välja pigistada,» ütles Wenger BBC-le.

Eelnevalt on Özil karjääri jooksul esindanud Saksamaa klubisid Schalke ja Werderi Bremen. Enne Arsenaliga liitumist kuulus Özil 2010-13 Madridi Reali ridadesse. Saksamaa koondisega tuli Özil 2014. aastal maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles