Liverpooli keskkaitsja vastu tehti julm viga: see võinuks ta karjääri lõpetada

Postimees Sport
Copy
Evertoni väravavahi Jordan Pickfordi julm viga Liverpooli keskkaitsja Virgil van Dijki vastu.
Evertoni väravavahi Jordan Pickfordi julm viga Liverpooli keskkaitsja Virgil van Dijki vastu. Foto: Laurence Griffiths/PA/Scanpix

Laupäeval toimunud jalgpalli Inglismaa kõrgliiga kohtumises mängisid linnarivaalid Everton ja Liverpool 2:2 viiki, kuid tulemusest rohkem kõneainet pakkus mängu alguses toimunud intsident, kus Liverpooli keskkaitsja Virgil van Dijk põrkas kokku Evertoni väravavahi Jordan Pickfordiga.

Kuuendal minutil teenis Liverpool karistuslöögi ning koos teiste mängijatega liikus vastase karistusalasse ka keskkaitsja van Dijk. Karistuslöögi järgselt hiilgas pikk hollandlane positsioonivalikuga ning Evertoni prantslasest kaitsjal Lucas Dignel oli tema taltsutamisega raskusi. Pall maandus värava ette, kuid vahetult pärast seda, kui van Dijk oli palli puutunud libises talle külje pealt julmalt sisse Evertoni väravavaht Pickford.

Van Dijk pääses karmist vigastusest ilmselt õnnega pooleks, kuid võeti sellest hoolimata pingile. Kuigi kaitsja täpne seisund pole pärast mängu lõppu täiendust saanud, arvasid mitmed kommentaatorid, et Pickford tegi ebasportliku vea.

«Selline rünnak võib lõppeda jalaluumurruga. See võinuks ta karjääri lõpetada,» ütles endine Evertoni mängija Leon Osman BT Sportile. Paljudele kommentaatoritele tundus, et Pickford pääses liialt kergelt ning pidanuks intsidendi ees saama hoiatuskaardi.

Evertoni väravavahi Jordan Pickfordi julm viga Liverpooli keskkaitsja Virgil van Dijki vastu.
Evertoni väravavahi Jordan Pickfordi julm viga Liverpooli keskkaitsja Virgil van Dijki vastu. Foto: PETER BYRNE/AFP/Scanpix

Linnaderbi lõppes 2:2 viigiga

Sarnaselt kohtumise alguses toimunule kujunes kogu mäng väga pingeliseks. Liverpool oli van Dijki vigastada saamise hetkeks kohtumist juba Sadio Made kolmanda minuti väravast juhtima asunud. Everton aga viigistas 19. minutil Michael Keane’i väravast. Teisel poolajal haaras juhtohjad taas Liverpool, kui 72. minutil oli täpne Mo' Salah.

Kohtumise lõpp kiskus tuliseks. Veel kümme minutit enne lõpuvilet juhtis külalisvõistkond Liverpool 2:1, kuid 81. minutil lõi Dominic Calvert-Lewin tabloole viiginumbrid.

90. minutil jäi Everton väljakule kümnekesi, sest punase kaardi sai Richarlison, kes lendas jõuliselt Thiago Alcantara jalgadesse. Lisaminutitel suutis Liverpooli poolelt väravavõrku sahistada Jordan Henderson, kuid VARi abiga selgus, et söönud andnud Mane oli väravale eelnenud olukorras olnud suluseisus.

Liverpooli fännides tekitas aga otsus pahameelt, sest tegemist oli äärmiselt keerulise olukorraga ning mõnest vaatenurgast jäi mulje, et Mane siiski polnud suluseisus.

Mõlema meeskonna jaoks oli tegemist hooaja esimese viigiga. Evertonil oli eelnevalt kogutud neli võitu ning neil on nüüd 13 punkti, Liverpoolil on ette näidata kolm võitu ja üks kaotus ning nad on kogunud 10 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles