Kitsing hakkab mänguminutite eest heitlema Ühisliiga parima kaitsemängijaga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Maurice N'dour (palliga) Leedu korvpallikoondise vastu pallimas.
Maurice N'dour (palliga) Leedu korvpallikoondise vastu pallimas. Foto: Ye Aung Thu/AFP

Kristjan Kitsingu koduklubi Vilniuse Lietuvos Rytas on teinud viimaks valiku, keda omale eesliini tugevdama tuua. Viimasena jäi sõelale Ühisliigas säranud 28-aastane Maurice N'dour.

Energiline N'dour on Eesti korvpallisõbrale tuttav läbi VTB Ühisliiga. Aastatel 2017-2019 esindas ta Kaasani Unicsit. Viimasel hooajal Unicsi särgis tunnistati senegaallane Ühisliiga parimaks kaitsemängijaks. Mullu kaitses N'dour Valencia värve.

Profikarjääri alustas Senegali pallur 2015 Madridi Realis, aasta hiljem proovis ta õnne ka korvpalliliigas NBA. Seal jäi 206 cm pikkuse mängumehe saagiks 32 matšis keskmiselt 3,2 punkti. Hispaanias krooniti ta 2016. aastal Realiga nii karikavõitjaks kui ka liiga meistriks.

«Maurice on väga heade võimetega mängumees, kes annab meile suure käigu juurde. Eelkõige tugevdab ta meie kaitset, kuid aitab ka rünnakule agressiivsust lisada,» kostis Rytase peatreener Donaldas Kairys. «Üliandekas korvpalur ja järgmine mängumees, kellel näidata väga võimas kogemustepagas. Loodetavasti saab ta väljakule juba kohtumiseks Žalgirisega, et fännid saaksid teda soojalt vastuvõtta.»

See täiendus leevendab selgelt hetkel Leedu kõrgliigas võidult võidule jalutava Rytase eesliini olukorda. Kui korra seisid seal sisuliselt ainult Kristjan Kitsing ja 26-aastane Rokas Gustys, siis nüüd on tagasi rivis ka Chris McCullough. Mäletatavasti tegi viimane kuu alguses klubi poolt antud autoga avarii ning lahkus sündmuskohalt. Esialgu meeskonna juurest kõrvaldatud mängumees oli eile juba taas rivis.

Lisaks peaks paari nädala jooksul vigastusest taastuma Martynas Echodas. Nõnda on Kitsingu heitlus mängumintite nimel läinud väga tihedaks, kuid peatreener Kairysele annab jällegi see valikuvõimaluse erinevateks olukordadeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles