Vene koduklubi leidis peatreeneritoolile kiiresti asendaja

Karl-Joosep Küngas
Copy
Javier Juarez
Javier Juarez Foto: Instagram

Eesti korvpallikoondislase Siim-Sander Vene koduklubis Fuenlabradas toimusid suured muutused. Eile vallandati kesiste tulemuste tõttu peatreener Paco Garcia, kuid juba samal õhtul asus ametipostile Javier Juarez.

50-aastane hispaanlane otsustas kiiresti meeskonnaga tutvust teha ning eile pärastlõunal teostas Juarez juba ka esimese treeningu. 2004. aastal treeneriteed alustanud Juarezil on suhteliselt palju tööd ees, kuna Fuenlabrada püsib Hispaania kõrgliigas pärast viit vooru endiselt võiduta.

Juarezil on Hispaania kõrgliigast ka varasem kogemus olemas. Viimati töötas ta tunamullu Murcia ridades, kus ta karjäär vallandamisega lõppes. See oli ilmselt põhjustatud samuti kehvadest tulemustest koduliigas, sest toona kogus Murcia 18 mänguga ainult viis võitu. Seevastu esineti korralikult korvpalli Meistrite liigas, kus võeti 12 kohtumisest 11 võitu.

Lisaks Murciale on Juarez kuulunud ka Madridi Reali treenerite meeskonda ning juhendanud mitmeid Hispaania noortekoondisi. 2011. aastal võideti U18 meeskonnaga Euroopa meistrivõistlustelt kuldmedalid.

Juarezi liitumine polnud ainus muudatus, mille Fuenlabrada pärast Paco Garcia vallandamist tegi. Leping lõpetati ka Ukraina ääremängija Vjatšeslav Bobroviga. 2019. aasta suvel Fuenlabradaga liitunud ukrainlane panustas sel hooajal kõrgliigas 15 minutiga keskmiselt 4,8 punkti ja 2 lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles