Kahekordne maailmameister nakatus Girol teist korda koroonaviirusega

Karl-Joosep Küngas
Copy
Fernando Gaviria kandis küll kaitsemaski, kuid nakatus ikkagi koroonaviirusesse.
Fernando Gaviria kandis küll kaitsemaski, kuid nakatus ikkagi koroonaviirusesse. Foto: Marco Alpozzi/AP

Kolumbia jalgrattatäht Fernando Gaviria andis teada, et on taaskord koroonaviirusega nakatunud. 

Tänavune Itaalia velotuur on kulgenud üle kivide ja kändude. Pärast kaht nädalat raskeid etappe on võistlust varjutanud ka koroonaviirus ning võistluse jätsid selle tõttu pooleli nii Michelton-Scott kui ka Jumbo-Visma võistkonnad. Nüüd on nakkus jõudnud UAE Team Emiratesi, kus teavitati Kolumbia ratturi Fernando Gaviria haigestumisest.

Kolumblane on kusjuures juba varem Covid-19 viiruse juba läbi põdenud, sest andis ka märtsis positiivse koroonaproovi. Gaviria on suunatud eneseisolatsiooni ega puutunud eilsel puhkepäeval meeskonnakaaslastega kokku.

Gaviria on väga mitmekülgne rattur. Täielikult sprindile keskendnud võidusõitja on tulnud kahel korral ka trekisõidus maailmameistriks. Lisaks kandis ta tunamullu Tour de France'i kollast liidrisärki ning on karjääri jooksul võitnud Prantsusmaa velotuuril kaks etappi.

Kahjuks polnud see ainus koroonaviirusega nakatunu viimasel päeval Itaalia velotuuril. Positiivsest proovist andis teada ka Prantsusmaa tiim AG2R La Mondiale, kelle üks töötajatest olevat nakatunud. Ka tema suunati eneseisolatsiooni.

Giro d'Italia jätkub täna väga raske mägietapiga, mis viib ratturid Udinest San Daniele del Friulisse. 229 km distantsi jooksul tuleb ratturitel ületada kuut erineva kategooria tõusu. Ainsa eestlasena on stardis Tanel Kangert, kes hoiab viimasele nädalale minnes 26. kohta, kaotades liidrile Joao Almeidale 47 minutit ja 38 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles