Suur samm: noorjalgpallur siirdub Eesti tugevuselt kolmandast liigast Itaalia tippklubi süsteemi

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kaur Kivila.
Kaur Kivila. Foto: Tartu JK Welco/Facebook

Tartu JK Welco jalgpallimeeskond teatas, et 16-aastane väravavaht Kaur Kivila teenis lepingu Itaalia kõrgliiga klubi Verona Hellas U19 võistkonnaga. 

Eelmise kuu lõpus Verona juures testimisel käinud 16-aastane Kivila oli oma esimese välislepingu üle arusaadavalt rõõmus. «See on minu võimalus ja tahan selle hästi ära kasutada,» vahendas Welco Facebookis.

Ta lisas, et oli testimist pikalt oodanud: «Itaallased on tõeline jalgpallirahvas. Sellises seltskonnas oli meeldiv olla ja sellepärast olin valmis ka võimalusel ka tagasi minema.»

Novembris 17. sünnipäeva tähistav Kivila on sel hooajal mänginud esiliiga B-s ehk Eesti tugevuselt kolmandas liigas Welco esindusmeeskonnas 22 mängu ja teeninud 1965 minutit. Kirjas on viis nullimängu.

«Kuna huvi on tuntud üle aasta, on mul olnud aega, et peas asjad läbi mõelda,» kommenteeris Kivila oma valmisolekut välismaale siirdumiseks. «Ise usun, et olen valmis ja saan hakkama. Eks näis.»

U16 ja U17 noortekoondiste eest mänginud ning hetkel U18 võistkonna hingekirja kuuluv puurilukk lisas, et klubiga ei lepitud otseselt kokku, milline ta roll olema saab. Küll aga anti noorele mängijale aasta lõpuni aega, et uue keskkonnaga kohaneda. Seejärel tuleb hakata juba mänguaja eest konkureerima.

«Pole väga vahet mitmendaks [väravavahiks] ma praegu lähen. Usun, et treeningutel saan end piisavalt näidata, oma koht tuleb välja teenida,» oli Kivila enesekindel.

Tasub ära märkida, et Verona Hellase noortesüsteemis mängis ka 17-aastane Oliver Jürgens, kes sõlmis septembris profilepingu Milano Interiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles