Ogier'le palju pahameelt tekitatud reeglit ei muudeta

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Sardiinia rallil
Ott Tänak ja Martin Järveoja Sardiinia rallil Foto: Hyundai Motorsport

Stardijärjekord mõjutab väga, milliseks kujuneb enamasti autoralli MM-etappide lõppjärjestus. FIAs töötatakse selle kalla, kuid midagi murrangulist lähiajal ilmselt ei paista.

Nii Sardiinia ralli ajal kui ka pärast seda oli väga palju vestlusi, mis puudutasid võistlejate järjekorda MM-etappidel. Kõige enam tõstatas teemat Sebastien Ogier', kes on olnud pikalt selle vastu, et MM-sarja parimad sõidumehed peavad esimesel päeval teistele teed lahti lükkama. Nõnda võis arvata, et sellega tegeletakse järgnevatel päevadel üsna tihedalt, siis tegelikult pole see FIA rallidirektori Yves Mattoni sõnul nende kontoris kuigi kuum teema.

Mäletatavasti kostitas Ogier' FIAt väga karmide sõnadega. «Ralli on ja jääb amatöörspordiks. WRC-sarja ei osata professionaalselt korraldada,» põrutas legendaarne Sardiinia MM-ralli avapäeval. Hiljem küll tõmmati tuure maha, kuid mingeid muutusi see vähemalt lähiajal ei too. Suures plaanis jääb ka järgmisel hooajal kõik endiseks ja Yves Mattoniga pole väga soovinud ka keegi suhelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles