Selver tuli raskest seisust välja ning sammus poolfinaali

Postimees Sport
Copy

Aadu Luukase nime kandvatel võrkpalli Eesti karikavõistlustel tuli Tallinna Selver välja raskest seisust, kui alistas täna Pärnu VK 3:1 (25:19, 25:27, 25:18, 25:18) ning seejärel võitis veel ka kuldse geimi 15:9.

Suvepealinlased ja pealinlased pidasid karikavõistluste veerandfinaali esimese kohtumise 8. oktoobril, kui Avo Keele juhendatav Pärnu alistas 18 punkti toonud Atvars Ozolinši juhtimisel Selveri 3:1.

Avamängu tulemus tähendas, et Selver pidi poolfinaali pääsemiseks võitma esmalt mängu 3:0 või 3:1 ja olema seejärel vastasest parem ka kuldses geimis. Seda ka suudeti. 

Võitjate resultatiivseim oli täna Andrus Raadik, kapteni kontosse kogunes 23 punkti (efektiivsus +14, rünnak 60%), Oliver Orav toetas teda 19 (+10, 41%) ja Renee Teppan 17 (+5, 52%) punktiga. 

Pärnu parim oli digonaalründaja Kristaps Platacs 21 punktiga (+9, 43%). Suvepealinlaste poolelt ei teinud täna kaasa nende põhilibero Silver Maar, kes viibib ajateenistuses. Vastuvõtja rolli täitis seega Martti Keel ning sidemängija pagunid olid Richard Voogeli õlgadel. 

Poolfinaalis ootab Selverit ees ilmselt Saaremaa VK. Et asi formaalseks muutuks, peavad saarlased 28. oktoobril teistkordselt üle olema esiliigas pallivast Tallinna Ülikoolist. 

Karikavõistluste tabel
Karikavõistluste tabel Foto: volley.ee

Karikafinaal toimub nii naistele kui ka meestele 22. detsembril meestest kõrgema asetusega (2018/2019 Eesti meistrivõistluste seisu põhjal) finalisti kodusaalis. Saali puudumisel või muul põhjusel loobumisel teise asetusega võistkonna kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles