Itaalia koondise maailmameistriks tüürinud treener pani karjäärile punkti

Karl-Joosep Küngas
Copy
Marcello Lippi pärast seda, kui selgus Itaalia pääs finaali.
Marcello Lippi pärast seda, kui selgus Itaalia pääs finaali. Foto: Reuters

Endine Itaalia jalgpallikoondise treener Marcello Lippi andis teada, et on oma viimase kohtumise juba pidanud.

Lippi on olnud töötu juba sisuliselt aasta ning 72-aastane vanahärra mõistis, et on aeg juhendajana karjäärile joon alla tõmmata. «Olen veendnud, et ei naase enam treeneripingile,» teatas Lippi.

Itaallase karjäär on olnud muljetavaldav. Ta alustas Itaalia kõrgliigasse kuuluva Sampdoria noortemeeskonna juhendamisega ning jõudis olla veel ka Atalanta, Napoli, Milano Interi ja Torino Juventuse loots. Tipphetk oli mõistagi Itaalia rahvusmeeskonna juhendamine 2004-2006 ja 2008-2010. 

Vanameistri auhinnakappi kuulub viis Itaalia meistritiitlit, üks Itaalia karikavõit ning Meistrite liiga trofee. Suurim saavutus on mõistagi 2006. aastal võidetud maailmameistritiitel Itaalia koondisega. Seejuures alistati finaalis Prantsusmaa penaltiseerias.

Suurest jalgpallist Lippi siiski täielikult ei eemaldu ja loodab olla kasulik mõnes teises rollis. «Kordan, et olen treenerina lõpetanud. See on nüüd selge ja olen saanud teha seda juba väga kaua. Võib-olla suudan olla kellegi jaoks kasulik mõnes teises rollis, kuid enne kevadet ei plaani ma ennast kellegagi siduda,» selgitas itaallane.

Viimaseks töökohaks jäi mehel Hiina rahvuskoondis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles