Teisel poolajal rongi alla jäänud Žalgiris tunnistas Euroliigas esimest korda vastaste paremust

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sam Van Rossomil (palliga) oli Žalgirise alistamisel suur roll.
Sam Van Rossomil (palliga) oli Žalgirise alistamisel suur roll. Foto: TOMS KALNINS/EPA

Euroliigas pole pärast viiendat vooru enam ühtegi kaotuseta meeskonda. Viimasena tunnistas vastaste paremust Kaunase Žalgiris, kes jäi 82:94 kodusaalis alla Valenciale.

Nagu juba eelmiseski voorus oli kodusele Žalgirio Arenale tulnud enam kui 5000 inimest ning algus oli kodupublikule meelepärane. Rohesärgid tabasid nii lähedal kui ka kaugelt ja poolajaks haarati juba kaheksa punktiline eduseis 45:37. Valencia liider Bojan Dubljević tunnistas, et kodumeeskonnal lasti liiga palju vabalt visata ning seda tuleb järgneva kohtumise jooksul kontrollida.

Montenegro keskmängija sõnu kuulatigi, sest riietusruumist naastes pandi rõhku kaitsemängule ning selle agressiivsusele. Žalgiris oli selgelt hädas viskele jõudmisega ning selle najalt said Valencia mängumehed kergeid korve. Kolmanda veerandi lõppedes näitas tabloo Hispaania meeskonna 57:67 edu ehk veerandaeg kuulus neile lausa 18 silmaga (30:12).

Viimasel neljandikul kasvas Valencia edu korra ka 16 punktini ning seda enam käest ei antud. Lõpusireeni kõlades olid külaliste võidunumbrid 94:82

Võitjate edukaimana tõid kapten Dubljevic ja Vanja Malinkovic 16 silma. Neid toetasid Nikola Kalinic 14, Klemen Prepelic 13, Louis Labeyrie 12 silmaga. Kodumeeskonna parimana jäi Augustine Rubiti ja Marius Grigonise arvele 12 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles