Vaimselt väsinud Kontaveit võib hooaega siiski pikendada

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Anett Kontaveit tegi kolmapäeval aasta kõige kehvema mängu. Kas sellega hooaeg lõppeski?
Anett Kontaveit tegi kolmapäeval aasta kõige kehvema mängu. Kas sellega hooaeg lõppeski? Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Selle nädala alguses Ostrava WTA-turniiril osalenud Anett Kontaveit viitas, et kolmapäevane matš Sara Sorribes Tormoga võis jääda tema hooaja viimaseks. Samas leiab tema nime ka järgmiselt võistluselt.

Koroonaviiruse pandeemia tõttu jääb hooaja lõpp tavalisest hõredamaks. Palju turniire tühistati ning nõnda leiabki WTA-tuurist veel vaid ühe võistluse. Tipptegijatel on võimalik aastale joon alla tõmmata 9.-15. novembrini Austrias Linzis peetaval turniiril. 

Korraldajad avaldasid sotsiaalmeedias foto, kus toodud välja 22 põhitabelisse pääsenud mängijat. Nende seast leiab ka Kontaveidi, kellel peaks turniiril olema viies asetus. 

Pole päriselt selge, kas Eesti esinumber seal ka osaleb. Ostrava turniiri võiduka avamatši järel rääkis ta Linzist üsna kindlast kõneviisis. Samas kaks päeva hiljem saadud kaotuse järel andis Kontaveit justkui mõista, et hooaeg on lõppes, viidates vaimsele väsimusele.

Kui eestlanna Austrias tõesti platsile tuleb, võiks ta vabalt paremate kohtade eest võidelda. Kontaveidist kõrgema edetabelikohaga on üles antud vaid neli naist: Arina Sabalenka, Jelena Rõbakina, Marketa Vondroušova ja Elise Mertens. 

ITF-tuuril, kust viimastel nädalatel püüdis edetabelipunkte Kaia Kanepi, on veel kõvasti turniire. Kas ja kui paljudel Eesti teine number neist veel osaleb, pole praegu teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles