Ka teine Tänaku kavas olnud Belgias peetav ralli jääb ära

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport

Novembri lõpus peetava Ieperi MM-etapi ettevalmistuseks võistluskilomeetreid otsiva Ott Tänaku ja Martin Järveoja ponnistused said järjekordse tagasilöögi.

Esialgse plaani järgi pidi meie ekipaaž osalema laupäeval Lõuna-Belgia rallil Vresse-sur-Semois, kuid võistlus jäeti koroonaviiruse ulatusliku levi tõttu ära. Kärmelt lasti käiku varuplaan, päev hiljem oli mõnisada kilomeetrit põhjapool kavas Hemicuda etapp. Aga ka see langes pandeemia saagiks, teatasid korraldajad mõni minut tagasi.

«Loomulikult, veidi enne võistlust sellise teatega lagedale tulla, kaasneb sellega suur pettumus,» alustas rallikorraldaja Jan Verschaeve. «Otsustasime mitu kuud tagasi, et vaatamata keerulisele ajale, soovime rallit korraldada. Teadsime, et sellega kaasneb ohtralt riske. Olime viimase minutini valmis kõike läbiviima pealtvaatajateta ja seda kooskõlas nii valitsuse kui ka kohaliku omavalitsusega.»

Hemicuda ralli kahjuks rääkis, et see märgiti vaatamata tugevale konkurentsile amatöörvõistluseks. See peaks tähendama, et vähemalt praeguse seisuga oleks MM-etapp näiteks toimunud, kuid veidi väiksem võistlus, kus MM-sarja sõidumehed startinuks tuli ära jätta. «Vaatamata tugevatele osalejatele ja väga rangele turvakontrollile pole meie võistlust nimetatud profivõistluseks,» tõdesid korraldajad.

Hemicuda rallil oleks stardijoonele läinud nii Toyota sõitjad Sebastien Ogier ja Elfyn Evans kui ka Hyundai rallimehed Ott Tänak ja Craig Breen. «Meie üritus tähistanuks 20. aastapäeva ja selline seltskond andnuks sellele väga palju juurde. Kõik see töö, mida viimastel nädalatel tegime, saanuks vääriliselt tasutud,» lõpetas Verschaeve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles