Švedi võimsast kaksikduublist ei piisanud Himki esimeseks võiduks Euroliigas

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aleksei Šved jooksis täna esimest korda sel hooajal Euroliigas väljakule.
Aleksei Šved jooksis täna esimest korda sel hooajal Euroliigas väljakule. Foto: Mikhail Tereshchenko/Mikhail Tereshchenko/TASS

Moskva oblasti Himki hooaja algus on olnud väga keeruline ning Euroliigas on tunnistatud ainult kaotusi. Esimest võitu ei aidanud tuua ka Aleksei Švedi kaksikduubliga naasmine.

Enne tänast oli Himki teeninud Euroliigas neli järjestikulist kaotust ning kohati pidi koroonaviiruse tõttu meeskond kasutama ka duubelmeeskonna mängumehi. Kuigi nende suurim korvikütt Aleksei Šved polnud COVID-19 viirusega nakatunud, siis segas teda väike vigastus. Nüüd oli mees tagasi palliplatsil ning ta tegi kõik, mis tema võimuses, et meeskond koduväljakul võidule aidata.

Himki alustas kohtumist Tel Avivi Maccabi vastu ideaalselt ning kiiresti mindi 12:2 juhtima. Mängu jätkudes seis võrdustus, kuid initsiatiiv oli kergelt ikkagi Venemaa klubi poolel. Poolaja pausiks suutsid külalised siiski 36:33 juhtima minna.

Teisel poolajal kasvas üha rohkem Švedi roll ning venelane suutis ootustele vastavalt ka skoorida. Kohtumise lõpus oldi ka võidulävel, kuid Maccabi suutis keerulisest olukorrast kaugvisete toel välja tulla ja mäng lisaajale viia.

Üleajal oli 44 minutit väljakul rassinud Šved selgelt väsinud ning ta hakkas üha enam pallikaotusi tegema. Sellele aitas kaasa ka Maccabi kaitse, kes teda kahe mehega survestasid. Nõnda võtsid külalised magusa 89:87 võidu ja «kinkisid» Himkile ka viienda järjestikulise kaotuse.

Võitjate kasuks viskas resultatiivseimana, kaheksa kaugviset tabanud Tyler Dorsey 26 silma. Himkit ei päästnud täna ka Švedi 32 punkti ja 11 korvisöötu. Venelase nimele jäi ka kaheksa pallikaotust.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles