Valitsev jalgpalli Euroopa meister tegi Eestile seitse-null

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Eesti-Holland kohtumine.
Eesti-Holland kohtumine. Foto: KNVB

Eesti naiste jalgpallikoondis pidi võõrsil tunnistama valitseva Euroopa meistri Hollandi paremust, kui võõrustajatelt tuli vastu võtta 0:7 kaotus.

Holland asus Groningenis peetud kohtumist juhtima seitsmendal minutil, kui skoori avas Danielle van de Donk. Vähem kui kümme minutit hiljem kahekordistas van de Donk Hollandi eduseisu. Tolles olukorras suutis Eesti väravavaht Karina Kork küll Jackie Groeneni esimese löögi tõrjuda, kuid tagasipõrkunud pallil oli esimesena jaol 29-aastane Arsenali mängija van de Donk, kes lähedalt ei eksinud, vahendab jalgpall.ee.

Groenen sai ise jala valgeks 26. minutil, kui ta jäeti karistusalas vabaks ning Manchester Unitedi poolkaitsja saatis palli kindlalt võrku. Vaheajapausile mindi hollandlannade neljaväravalises eduseisus, kui 38. minutil määras rootslasest kohtunik Tess Olofsson Eestile käega mängu eest penalti, mille realiseeris Sherida Spitse.

Teisel poolajal ei vaibunud Hollandi ründeaktiivsus ning esmalt oli taas resultatiivne Groenen, kes tulistas karistusalast tugeva löögi lati alla. 76. minutil tegi peaga skoori kaitsemängija Aniek Nouwen, kelle jaoks oli tegemist esimese väravaga koondisesärgis. Oma debüütvärava sai kirja ka Katja Snoeijs, kes vormistas 83. minutil lõppseisu. Mõned minutid hiljem pääses Snoeijs ka väravavahiga silmitsi, kuid Kork päästis olukorra hea tõrjega.

Eesti poolelt sai täna esimese koondisemängu kirja kaitsja Rahel Repkin, kes sekkus mängu 75. minutil.

«Ma olin üllatunud, sest tundus, et mängu alguses me kangestusime ja tundsime vastaste ees liigset aukartust. Hollandil on küll maailmaklassi mängijad, aga teatud olukordades jäi meil agressiivsusest puudu. Esimese poolajaga rahule jääda ei saa, teisel kolmveerandtunnil olime natuke paremad, aga mitte piisavalt,» sõnas mängujärgselt Eesti peatreener Jarmo Matikainen.

Juhendaja ei jäänud rahule tegutsemisega enda karistusalas ja selle lähistel. «Sellise tasemega mängudes on vaja paremini blokeerida sööte ja tsenderdusi. Vastased ründasid väga aktiivselt meie paremalt äärelt, kus neil oli Lieke Martens. Sealt tuli liigselt palle, mis tekitasid kastis pahandusi ja me olime vastaste markeerimisel ja pallida puhastamisel liiga passiivsed,» sõnas soomlane.

Eesti on nüüd käimasolevas valiksarjas pidanud seitse kohtumist ning kogunud ühe punkti. Pärast tänast langeti oma alagrupis viimasele ehk kuuendale kohale, sest varem samuti ühe punkti peal olnud Türgil õnnestus viigistada Kosovoga. Holland kindlustas tänase võiduga pääsme 2022. aastal Inglismaal toimuvale EM-finaalturniirile, kui kõik senised kaheksa kohtumist läbitud täiseduga.

Eesti võõrustab järgmisena teisipäeval Sloveeniat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles