Eesti krossisõitja lõpetas EM-sarja hooaja kokkuvõttes poodiumil

Copy
Meico Vettik
Meico Vettik Foto: TBS KTM Racing Team

EMX 125 klassi Euroopa meistrivõistluste sari sai täna lõpu Belgias Lommeli krossirajal. Viimasel etapil tegi ilusa võistluse Meico Vettik (KTM), kes saavutas teise koha. Hooaja kokkuvõttes tuli Vettik kolmandaks.

Avasõidus tegid väga ilusa stardi mõlemad meie sõitjad, Meico Vettik võttis sisse kolmanda koha ja Romeo Karu (Husqvarna) neljanda koha. Vettik tegi kiirelt veel ühe möödumise ning tõusis teiseks.

Koos liidri Max Palssoniga (Rootsi, KTM) sõitsid kaks esimest seejärel teistel eest ära. Vettik survestas terve sõidu jooksul rootslast, kuid mööda tal saada ei õnnestunud. Kolmanda koha teenis Andrea Bonacorsi (Itaalia, Fantic), kes sellega endale ka sarja üldvõidu kindlustas. Karu suutis pikka aega esiviisiku konkurentsis püsida, kuid sõidu lõpus ta väsis ning ületas finišijoone 12. kohal.

Teises sõidus Vettik nii head starti teha ei suutnud ja esimesel ringil leidis ta ennast juba teisest kümnest. Rajal näitas eestlane aga head kiirust ning suutis poolel distantsil teiseks tõusta. Liider Max Palsson oli selleks hetkeks juba eest minema pääsenud ja etapivõitu püüda polnud võimalik.

Vettik suutis teist kohta lõpuni hoida, kolmandana lõpetas sõidu Guillem Farres (Hispaania, GASGAS). Karu osales stardikurvis toimunud suures kukkumises, mistõttu pudenes sõitjaterivi lõppu, finišijoone ületas ta 14. kohal. 

Etapi kokkuvõttes tuli Vettik 44 punktiga teisele kohale (võitis Palsson 50 punktiga), hooaja kokkuvõttes õnnestus tal koguda 268 punkti, mis tagas üldarvestuses kolmanda koha. Sarja võitis 333 punktiga Bonacorsi, teine oli 282 punktiga Braceras (Hispaania, GASGAS).

Romeo Karu saavutas viimasel etapil 16 punktiga 12. koha. Hooaja kokkuvõttes tuli Karu 33 punktiga 29. kohale.

Tagasi üles