Tokyo olümpiapiletiga Puusta katsetas uut võistlusklassi

Postimees Sport
Copy
Ingrid Puusta
Ingrid Puusta Foto: WILLIAM WEST/AFP/Scanpix

Garda järvel Campiones toimunud uue, Pariisi 2024 OM-il kavasse tuleva purjelauaklassi iQFOiL maailmamängudel sai olümpiasurfar Ingrid Puusta 65 konkurendiga võisteldes tubli 25. koha.

Puusta sõitis veepinnal kõrgeid kiirusi arendava uue ekstreemsema purjelauaga 14 sõidus välja kohad 26, 21,15, 25, 23, 23, 15, 38 (mahaarvestatud), 24, 15, 31 (mahaarvestatud), 25, 31 (mahaarvestatud), 18.

«Võistluspäevad on olnud väga pikad ja väsitavad, tuuled  hommikuti tugevamad ja õhtul pigem nõrgemad, käisime kaks korda vee peal. Uus olümpiaklass on tõeliselt lahe. Minu jaoks olid täiesti uued formaadid slaalom, mis oli mulle kõige võõram ja maratonisõit - need läksid mul vaatamata kõigele hästi. Viimasel päeval, laupäeval, sain veel kolm tugeva tuule sõitu sõita. Garda järv on võistlemiseks ilus koht ja väga tore oli jälle suures laevastikus startida ning võistelda, see tuleb ikka kasuks ka minu tavapärase RS:X klassi jaoks,» sõnas Puusta, kellel on ühena vähestest juba praegu taskus Tokyo olümpiamängude pilet. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles