Elu raskeima Giro lõpetanud Kangert: olen igast otsast lagunemas

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Tanel Kangert esiplaanil.
Tanel Kangert esiplaanil. Foto: Fotoreporter Sirotti Stefano via www.imago-images.de/imago images/Sirotti/Scanpix

Itaalia velotuuri kokkuvõttes 32. kohaga lõpetanud Tanel Kangert tunnistas, et kolmenädalane katsumus osutus enneolematult raskeks. 

«Mul sellest sõidust mingit masendust külge ei jää, aga oktoobri võidusõit suurtuuril on hoopis midagi muud kui maikuus,» sõnas Kangert koroonaviiruse tõttu kevadest sügisesse nihutatud võistluse kohta ERRi spordiportaalile. 

«See oli üks minu kõige raskemaid Giro´sid. Nüüd on vaja endale pikk puhkus välja kaubelda, ja kui ei kauple, siis ma lihtsalt võtan. Ma loodan, et kuu aega on võimalik rattaspordiga mitte tegeleda ehk see tähendab, et neli nädalat ratast ei puutu ja esimene nädal saab olema alustades ülirahulik. Mul on vaja ennast taastada. Praegu ma tunnen, et ma olen igast otsast lagunemas.»

Tänavuselt tuurilt jäigi Kangertil väga särav tulemus tegemata. Tema sõnutsi peituvad ebaedu juured juba kevadises ettevalmistuses.

«Kas näete musta suitsu minu kõrvust välja lendamas? Ei? Igatahes nii on. See Giro on ilmselt minu karjääri kõige raskem. Üks põhjus on see, et treenisin koroonaviirus karantiini ajal liiga palju. Eestis saime kevadel õues käia. Loomulikult läbisin mõned kilomeetrid, samal ajal, kui teised puhkasid. Ja olgem ausad, tänavune võistlus tehti oktoobrikuu jaoks liiga raske,» arutles Kangert juba paar päeva enne Giro d´Italia lõppu sotsiaalmeedias. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles