Norra suusatäht Petter Northug kaalub suusaradadele naasmist

Karl-Joosep Küngas
Copy
Petter Northug ja Andrus Veerpalu 2009. aasta MK-etapil.
Petter Northug ja Andrus Veerpalu 2009. aasta MK-etapil. Foto: SCANPIX NORWAY/REUTERS

Endine Norra suusakoondise suurim täht Petter Northug mõtleb sportlastee jätkamisest ja võib juba novembris suusaradadele naasta.

Norras algab suusahooaeg 20.-22. novembrini Beitostölenis ning starti peaksid tulema kõik suured tähed. Nõnda kaalub konkurentsi pakkumisest ka Northug, kes tänavu ohtralt negatiivsusega silma paistnud.

Praeguseks 34-aastane Northug otsustas väga edukale karjäärile joone alla tõmmata 2018. aasta detsembris. Selle asemel, et tempo maha võtta ja järgmist eluetappi alustada, sattus norralane hoopis halvale teele. 

Kehvad valikud kulmineerusid tänavu augustis, mil narkojoobe kahtlusega endine suusaäss tabati maanteelt 110 km/h alas kihutamas 168 km/h. Hiljem leidis politsei Northugi kodust kokaiini. 

Õnneks tegi ta ametivõimudega kenasti koostööd ning tunnistas oma vigu. «Mul on tõsine alkoholi ja narkootikumide probleem. Ma pole sellesse tõsiselt suhtunud, varjasin seda enda lähedaste eest,» rääkis Northug avameelselt kodumaa meediale. 

Nüüd soovib ta naasta heade elukommete juurde ja tulla tagasi oma meelisala suusatamise juurde. «Kaalun võistlustulle astumist ning võib-olla registreerin end võistlusteks,» sõnas Northug.

Lisaks Northugile võib Beitostölenis startida ka Marit Björgen, kes plaanib tänavu osaleda FIS maratonidesarjas. See oleks legendaarsele naissuusatajale hea ettevalmistus algavaks hooajaks.

«Anname Petterile ja Maritile vabapääsme, kui nad tõesti soovivad osaleda,» sõnas Norra suusakoondise pealik Espen Bjervig.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles