Manchester Unitedi tähtmängija alustab kohtuteed tema kohta libauudiseid levitanud meediaväljaande vastu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Paul Pogba.
Paul Pogba. Foto: Martin Rickett/PA

Manchester Unitedi ja Prantsusmaa jalgpallikoondise tähtmängija Paul Pogba alustab kohtuteed Lähis-Ida uudisteagentuuri vastu, kes levitas tema kohta libauudiseid.

Mitu Lähis-Ida agentuuri kirjutasid mõnda aega tagasi, et Prantsusmaa koondisega maailmameistriks kroonitud Pogba on otsustanud pärast riigi presidendi Emmanuel Macroni väljaütlemist Samuel Patty mõrva kohta rahvuskoondise karjäärist loobuda. 

Mängumees ise võttis kiiresti sõna oma sotsiaalmeedias, kus lükkas need väited kategooriliselt tagasi. «Täielik libauudis on minu kohta ringlema läinud. Need väited pole tõesed ja ma pole kordagi midagi sellist öelnud,» sõnas Pogba Instagrammis.

«Olen täielikult igasuguse terrorismi vastu ja mõni ajakirjanik ei käitu vastutustundlikult. Nad ei kontrollinud oma öeldu tõesust ja levitasid kuulujutte, mis mõjutavad nii mind kui ka minu lähedasi,» sõnas Pogba, kes on ise islamiusku.

Nüüd andis mees teada, et võtab ette kohtutee nende inimeste vastu, kes selliseid väiteid tema kohta kirjutasid. «Sellised inimesed peavad saama oma karistuse,» tõdes jalgpallitäht.

47-aastane kooliõpetaja Samuel Paty langes 16. oktoobril Pariisist 40 kilomeetri kaugusel asuvas Conflans-Sainte-Honorine’is jõhkra rünnaku ohvriks ajal, mil ta oli teel koolist koju. Ründaja raius õpetajal pea maha.

Möödunud nädalal saadeti selle eest kohtu ette seitse inimest, teiste seas kaks alaealist, keda võivad oodata terrorismisüüdistused. Tšetšeeniast pärit 18-aastane mõrvari Abdullah Anzorovi tappis politsei veidi pärast veretööd.

Pogba on Prantsusmaa jalgpallikoondise üks tähtsamaid lülisid. Ta on sinisärkide eest väljakule jooksnud 72 kohtumises ning löönud nende eest 10 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles