Soome korvpallikoondis püüab EM-valikmängudeks kohale meelitada ka oma NBA tähte

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lauri Markkanen (number 24).
Lauri Markkanen (number 24). Foto: Nell Redmond/AP

Praegu, kus korvpalliliiga NBA on pausil, soovib mitu Euroopa koondist enda ridadesse meelitada ookeanitaguseid tähtmängijaid. Nõnda teeb ka Soome rahvuskoondis, kes soovib enda mänguplaani lisada Lauri Markkaneni.

Täna avaldas Soome korvpallikoondise peatreener Henrik Dettmann nimekirja, kellega ta arvestab eelseisvatel EM-valiktsükli kohtumistel Gruusia ja Serbiaga. Üllataval kombel võib sealt leida ka Lauri Markkaneni nime, kes valmistub USAs järgmiseks NBA hooajaks.

Teatavasti pole NBA klubid väga altid lubama oma mängijatel rahvuskoondiste juurde tulla, kuid esimesed mängud sealses korvpalliliigas peaksid toimuma alles jõulude paiku. Nõnda teebki Soome alaliit koostööd nii FIBA kui ka NBAga, et oma tähtmängija Lauri Markkanen kodusesse EM-valiktsükli mulli ikkagi tuua.

Viimati 10. märtsil väljakule jooksnud Markkanen on ise väga huvitatud Soome esindamisest. «Praeguseks on möödunud enam kui pool aastat minu viimasest mängust. Mängunälg on juba väga suur ja seega tahaksin Soomet esindada küll. Peame kindlasti kõike kooskõlastama, aga kuni säilib võimalus, siis olen kindlasti valmis Euroopasse reisima,» selgitas Markkanen.

«Elame erakordsel ajal ja tegelikult ei tohiks meil isegi olla võimalust Markkaneni koodisesse kutsuda. Praegu peaks käima juba NBA põhihooaeg, kuid reaalsuses on sinnani veel kaua aega. Oleme Lauriga asju arutanud ning ootame praegu nii FIBA kui ka NBA vastuseid, kas tal lubatakse meiega liituda,» selgitas Soome koondise peatreener.

Markkanen lõpetas märtsis oma kolmanda hooaja NBAs. Chicago Bullsi särgis jäi tema arvele 50 kohtumisega keskmiselt 14,7 silma ja 6,3 lauapalli. Kogu karjääri tulemused on tal tegelikult veelgi võimsamad, sest seal on tal näidata 16,1 silma ja 7,6 lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles