Rytas ja Kitsing alustasid Meistrite liigat kahvatult

Postimees Sport
Copy
Kristjan Kitsing
Kristjan Kitsing Foto: Julius Kalinskas/Scanpix

Korvpalli Meistrite liigas alustati täna mängudega D-alagrupis, kus Eesti koondislase Kristjan Kitsingu klubi Vilniuse Rytas kaotas koduplatsil Peristerile 88:106 (22:27, 29:24, 20:29, 17:26).

Kitsing kuulus algviisikusse, kuid esimese seitsme minutiga ta punktiarvet avada ei suutnud ning vahetati pingile. Meie snaipril polnud täna ka hea viskepäev, sest kolmepunktiviskeid tabas ta vaid seitsmest ühe. Lisaks õnnestus tal väljakult üks kahepunktiviske ning täpsed olid ka kõik kolm sooritatud vabaviset. Kokku kogunes eestlase arvele kaheksa punkti, lisaks kolm lauapalli.

Rytas jäi vastasega aga kohe jänni ning Kreeka klubi ei saadud kaitses pidama. Leedu klubi viskeprotsent oli 40, Peristeril 60. Rytase punktimasin oli Chris McCullough, kes teenis 22 silma ja noppis üheksa lauapalli.

Üleplatsimees oli aga ilma suurema konkurentsita Peristeri mängumees Steven Grey, kelle arvele kogunes 39 punkti, nende hulgas kümme tabatud kaugviset. Lisaks andis ta seitse resultatiivset söötu ja hankis kolm lauapalli. Grey tegi suurepärase esitusega Meistrite liiga efektiivsusnäitaja rekordi, mis tõusis lausa 47 peale. 10 kaugviskega kordas ta liiga rekordit.

Tegemist oli D-alagrupi esimese mänguga, veel kuuluvad gruppi Riia VEF ja Strasbourgi SIG. Järgmise euromängu peab Rytas 10. novembril Brüsselis Starsbourgiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles