Soome laskesuusakoondise eestlased ei tea, kas neid neeti maapõhja või kiideti taevani

Karl-Joosep Küngas
Copy
Hooldemees Marek Sander.
Hooldemees Marek Sander. Foto: Jarek Jõepera

Mullu Soome laskesuustamisekoondise hooldetiimi pealikuna tööle asunud Marek Sander ootas koos kolleegidega pärast eelmist hooaega tagasisidet, kuidas jäid sportlased nende tööga rahule. Kriitikast polnud lõpuks kippu ega kõppu.

2018. aasta Pyeongchangi taliolümpial Kikkan Randallile kullasuusad – ameeriklanna võitis koos Jessica Digginsiga naiste sprinditeate – määrinud Sander märgib, et tegelikult ei oodanud soomlased hooldetiimilt suurt midagi peale tasemel töö. «Ideed neid väga ei huvitanud, vaid lihtsalt öeldi, et tule ja tee. Eelnevalt olin häid tulemusi näidanud ning suutsime seda jätkata ka Soomes,» tunnistas pärnakas.

Hooaja jooksul saadi kiidusõnu sportlastelt ning nurinat pole kuuldud meedialt ega alaliidult. Muidugi, see ei tähenda, nagu avaneks nüüd võimalus jalad seinale visata ja vana rasva pealt edasi liuelda. Sander selgitas: «Eks taset hoida või kergitada ongi palju raskem, kui kuskile korraks jõuda. Nii nagu on spordis, käib see ka määrdemehena. Teeme käsitööd ja suuresti vajatakse ka õnne. Mõnel on seda lihtsalt rohkem kui teisel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles