Kuningliku vormelisarja suurim üllataja teenis võimaluse ka tulevaks hooajaks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Üllatusvõidu saanud Pierre Gasly.
Üllatusvõidu saanud Pierre Gasly. Foto: Miguel Medina/AP

Red Bulli tütartiim F1s AlphaTauri teatas, et on sõlminud lepingupikenduse prantslase Pierre Gaslyga.

Juba korraks maha kantud Gasly saab nõnda kindlasti kuninglikus sarjas jätkata ka järgmisel hooajal ning sõidumees ise on sellega väga rahul. «Mul on väga hea meel, et sõidan AlphaTauri võistkonnas ka tuleval aastal. Tänavune hooaeg on läinud väga hästi ja oleme graafikus, et teha aegade parim tulemus siinses võistkonnas,» selgitas Gasly.

Tegelikult oli Gasly mullu juba oma positsiooni F1s kaotamas. Ta tõusis 2019. aastaks Red Bulli võistkonda ning talle avati kõik võimalused näidata vägevaid tulemusi. Kahjuks ei vastanud prantslane meeskonna ootusele ja ta taandati hooaja keskel Toro Rosso tiimi (praegune AlphaTauri).

Gasly asendajaks sai Alexander Albon, kes asus Max Verstappeni meeskonnakaaslaseks.

Tänavu on Gasly ületanud kõiki ootusi ja isegi selgelt paremini esinenud kui tema asendaja Red Bullis. Tal on MM-sarja üldarvestuses kokku 63 silma, millega hoiab 9. positsiooni. Seda on punkt vähem Albonist, kes jääb oma meeskonnakaaslasest maha enam kui saja punktiga.

Heale punktisaagiel pani Gasly aluse tänavuse hooaja suurima üllatusega, kui ta Monza ringrajal suutis koguni triumfeerida. Sisuliselt ainult Mercedese mängumaaks kujunenud 2020. aasta jooksul oli see kindlasti välk selgest taevast.

Kuigi pärast seda tulemust võis arvata, et prantslasel tekib veel üks võimalus end tõestada Red Bulli esindustiimis, siis lepingupikendus AlphaTauriga välistab selle kiiresti. Siiski on võistkonnas palju lahtiseid otsi.

Nimelt pole teada, kellest saab Max Verstappeni kõrval Red Bulli teine sõitja ja teine sõitjakoht on avatud ka Gasly kõrval. Praegu kihutab 24-aastase prantslase kõrval Daniil Kvjat, kes on täielikult Gasly varju jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles