Manchester United purustas Meistrite liigas mulluse poolfinalisti, Messi juhtis Barcelona võidule Juventuse vastu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Manchester Unitedi kangelaseks kerkis kübaratrikiga hakkama saanud Marcus Rashford.
Manchester Unitedi kangelaseks kerkis kübaratrikiga hakkama saanud Marcus Rashford. Foto: Andrew Yates/ZUMAPRESS.com

Meistrite liiga neljas mängudeõhtu pakkus palju väravaid ning enim suutis lüüa Manchester United, kes alistas koguni 5:0 mullu Euroopa tugevaima klubisarja poolfinaalis mänginud RB Leipzigi.

E-alagrupp:

Esimesena lükati pall mängu E-alagrupis, kui selle neliku favoriit Londoni Chelsea sõitis Venemaale külla Krasnodari Lokomotivile. Külalised olid selles vastasseisus selgelt edukamad, kuid ka neil esines tagasilööke. 14. minutil eksis penaltil Chelsea keskpoolik Jorginho, kuid väga oluliseks see siiski ei kujunenud.

Avapoolaja lõpus viis 19-aastane Callum Hudson-Odoi Inglismaa tippklubi juhtima ning sellele lisati teisel poolajal veel kolm vastuseta tabamust. Värava said kirja nii Timo Werner, Hakim Ziyech kui ka Christian Pulisic.

Selle grupi teises vastasseisus võtsid Hispaanias mõõtu kohalik Sevilla ja Prantsusmaa klubi Rennes. Üsna sündmustevaeses kohtumises suutis ikkagi kodumeeskond oma võtta, kui 56. minutil oli täpne Hollandi ründaja Luuk de Jong.
 

E-alagrupp. SofaScore LiveScore

F-alagrupp:

Selle neliku teine voor viis vastamisi avamängu võinud Brugge jalgpalliklubi ja Rooma Lazio. Belgias peetud lahingus läks juhtima Lazio, kes 14. minutil eduseisu haaras. Avapoolaja viimastel minutitel seadis Hans Vanaken penaltist viigi jalule.

Kuigi võimalusi jagus teisel poolajal mõlemale võistkonnale, siis tabamusteni enam ei jõutud.

Teises mängus läksid seega vastamisi kaks nullimeeskonda ehk Borussia Dortmund ja Peterburi Zeniit. Mõlemad võistkonnad läksid kohtumisele teadmisega, et kaht kaotust endale kindlasti lubada ei tohi.

Sestap näidati suhteliselt kinnist mängu ja 100% võimalusi ei suudetud tekitada. Siiski püsis kodumeeskond Dortmund viimaste minutiteni värskem ja nõnda suudeti viimasel veerandtunnil skoorida. Esimese  tabamuse eest 78. minutil hoolitses Dortmundi ääreründaja Jadon Sancho, kes 78. minutil penalti realiseeris ning sellele lisas oma värava esimesel üleminutil Erling Haaland.

Standings provided by SofaScore LiveScore
 

G-alagrupp:

Meistrite liiga teise vooru keskne lahing peeti Itaalias, kui Torino Juventusele oli külla sõitnud Barcelona. Veidike kahandas selle väärtust fakt, et fännide meelehärmiks ei nähtud kahe gigandi Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi taaskohtumist.

Kohtumise saatus otsustati sisuliselt ära juba avapoolajal, sest 2:0 tulemusega lõppenud mängu esimese tabamuse eest hoolitses 14. minutil Ousmane Dembele, kelle kauglöök rikošettist üle Wojciech Szczesny lendas. Pärast seda kontrollis Barcelona sündmuste käiku täielikult..

Juventusel oli ka äärmiselt palju ebaõnne, kuna lausa kolmel korral võeti nendelt (Alvaro Moratalt) VARi korduseid vaadates ära viigivärav. Lõpuks jäädi veel ka vähemusse ning selle kasutas ära Lionel Messi, kes penaltist lõppskooriks 2:0 tegi.

Suure tõenäosusega jagavad selles alagrupis kolmanda koha omavahel ära Ungaris vastamisi läinud Ferencvaros ja Kiievi Dinamo. Esimeses vaatuses teenisid mõlemad tabelisse punkti, kuid mõru maik jääb suhu külalismeeskonnale.

Dinamo haaras esimese 45 minuti järel 2:0 edu, kuid seda ei suudetud hoida. Teise poolaja alguses suutis kodumeeskond penaltist kaotusseisu minimaalseks vähendada. See polnud veel kõik, sest külalised pidid viimased minutid ka vähemuses mängima.

Selle kasutas Ferencvaros ideaalselt ära, kui mängu viimasel minuti viigivärav löödi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

H-alagrupp:

Ka selles nelikus toimus üks mäng juba kaks tundi varem kui teine. Eelmise hooaja finalist ja avamängus Manchester Unitedi paremust tunnistanud Pariisi Saint-Germain sõitis vigade parandusteks Türki külla Basaksehirile. 

Korrektuuridega saadi ilusti hakkama, kuid see tuli üsna valusa hinnaga. Avapoolajal jäid väravad löömata, kuid PSG jäi vigastuse tõttu ilma oma tähtmängijast Neymarist. Midagi väga hullu ei paistnud Brasiilia koondislasega juhtuvat, kuid sellegipoolest vahetati ta pingile.

PSGle tõi võidu Moise Kean, kelle kaks tabamust jäidki kohtumise ainsateks. Noorest itaallasest sai aegade noorim Saapamaa väravalööja, kes oma esimeses algkoosseisu kohtumises Meistrite liigas skoori teinud.

Hoopis tasavägisem lahing toimus esimeses voorus võidud noppinud Manchester Unitedi ja RB Leipzigi vahel. Kuigi võitlust oli Old Traffordil väga palju, siis momente esialgu väga palju ei tekitatud.

Kodumeeskonnal võttis veidi aega hoogu sisse saamisega, kuid ühtäkki enam Leipzig neid peatada ei suutnud. Avapoolajal viis Unitedi juhtima Mason Greenwood, kes Paul Pogba ideaalse söödu väravasse toimetas. Kuigi Leipzig jahtis viigiväravat nii avapoolaja lõpus kui ka teise poolaja alguses, siis väravateni jõudis ikkagi United. Nende eest hoolitses vahetusest sekkunud Marcus Rashford ja Anthony Martial, kes lõppseisuks 5:0 vormistasid, Rashfordi arvele jäi seejuures kübaratrikk.

Lõpuks lagunes Saksamaa klubi kaitse täielikult ära ja United võinuks veelgi rohkem skoorida.

H-alagrupp. SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles