Rünnakul ohralt lustinud Paide kindlustas teist kohta

Postimees Sport
Copy
Paide Linnameeskond
Paide Linnameeskond Foto: Tairo Lutter

Jalgpalli Premium liigas oli esineliku meeskondadest pühapäeval esimesena võistlustules Paide, kes võõrustas koduvälja Kuressaaret ning noppis väärtusliku 6:2 võidu.

Paide tuli kohtumisele vastu olles neli päeva tagasi kaotanud tabeliliider Tallinna Florale. Sellega katkes koduliigas 11-mänguline võiduseeria ja kaotuste jada kindlasti pikendada ei soovitud.

Kodumeeskonna jaoks sai mäng ideaalse alguse, kui ääreründes tegutsenud Edgar Turi väravatest haarati avapoolajal 2:0 eduseis. Külalised Saaremaalt tõid mängu pärast pisukest pausi tegelikult veel elevust, kuid tugevam võttis siiski selgelt oma.

Kuressaare vähendas kahel korral Mattias Männilaane ja Rauno Tutki väravatest vahe minimaalseks, kuid viimasel 20 minutil häviti täielikult. Paide lõi saarlaste väravavõrku kokku kuus palli ja nõnda võeti kindel 6:2 võit. Teisel poolajal said Paide eest tabamuse kirja veel Deabeas Sekyere, Edrisa Lubega, Kevin Kauber ning kübaratriki vormistas penaltipunktilt avapoolajal säranud Tur.

26. vooru keskses lahingus lähevad täna kell 15 A. Le Coq Arenal vastamisi tabeliliider Flora ja hetkel neljandal kohal paiknev Nõmme Kalju. 

Laupäev:

Jalgpalli Premium liigas oli esineliku meeskondadest laupäeval ainsana väljakul Tallinna FCI Levadia, kes alistas 3:2 Tartu JK Tammeka.

Levadia läks kohtumist juhtima juba teisel minutil, kui täpne oli Iurii Kolomoiets. Järgmist väravat tuli aga peaaegu tund, kuid enne veel jäi Tammeka väljakule kümnekesi. Teise poolaja alguses, 49. minutil näidati punast kaarti Igor Dudarevile.

Arvulises enamuses mänginud Levadia läks 58. minutil juhtima 2:0, kui võrku sahistas Robert Kirss. Kohtumise viimasel pooltunnil suutsid aga Tammeka ridades skoori teha Tristan Koskor ja Mikhail Slashchev, täpsemalt 70. ja 88. minutil. Kohtumine võinukski lõppeda viigiga, kuid teisel üleminutil lõi Levadia kolmanda värava Trevor Elhi.

Kadrioru staadionil toimunud kohtumises võitis JK Tallinna Kalev 4:1 JK Narva Transi. Mängu läks aga juhtima Trans, kui 18. minutil lõi värava Chinedu Charles Geoffrey. 34. minutil särasid tablool viiginumbrid, sest täpne oli Marek Kaljumäe.

Olulised sündmused toimusid teise poolaja alguses. Esmalt läks Kalev mängu juhtima, kui värava lõi Pavel Dõmov. Napilt minut hiljem sai Transi poolel punase kaardi Ofosu Appiah ning sellele järgnenud penalti realiseeris Hannes Anier. Ka lõppseisu 4:1 vormistas 74. minutil Anier.

Sündmustevaeselt kulges Viljandi JK Tuleviku ja Tallinna JK Legioni vastasseis. Viljandi linnastaadionil toimunud kohtumises ei löödud ühtegi väravat ning kokku jagati kaks kollast kaarti.

Turniiritabelis kerkis Levadia võiduga kolmandaks, Tammeka jätkab viiendana, Tulevik platseerub kuuendaks, nende järel on Legion ja võidulisa teeninud Kalev on punktitabelis viimane.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles