Eesti vollekoondise ründetäht sai Itaalias väärt tunnustuse osaliseks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Chieri võrkpallinaiskond. Kertu Laak (number 11).
Chieri võrkpallinaiskond. Kertu Laak (number 11). Foto: Alessandro Pistone

Eesti võrkpallinaiskonna üks liidreid Kertu Laak tegi Itaalia kõrgliiga kohtumises nõnda hea soorituse, millega jõudis maailma ühes tugevaimas liigas järgmise verstapostini.

Laagi koduklubi Chieri võõrustas Itaalia kõrgliiga üheksandas voorus Firenze naiskonda ning sellele ei mindud vastu just kõige lihtsamas olukorras. Nädala alguses tuvastati Chieri abipersonalis kaks koroonapositiivset ning seetõttu oli ka väljakult puudu mitmeid mängijaid.

Õnneks see väljakule astunud naisi väga ei mõjutanud ja nad suutsid Firenze kindlalt neljas geimis 3:1 (21:25, 25:22, 25:18, 25:19) alistada. Kohtumise väärtuslikumaks mängijaks tunnistati just Eesti koondise diagonaalründaja, kelle arvele märgiti 21 silma. Eestlanna sai endale ka vastava meene.

«Soovisime võidu noppida võimalikult kerge vaevaga ja suurem tahtmine sai täna otsustavaks. Olen väga õnnelik selle võidu üle, mitte ainult enda, vaid ka kogu naiskonna. See ei tulnud üldse kergelt,» tõdes Laak pärast kohtumist.

Tugevas Itaalia kõrgliigas tõusis Chieri selle kohtumisega kolmandale positsioonile. Neljanda järjestikuse võidu noppinud Chieri saldoks on viis võitu ja kaks kaotust. Esikohal jätkab Conegliano võistkond, kes pole seitsme mänguga veel kaotusekibedust tundnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles