Juunioride sulgpallikoondis võitis ajaloolise EM-medali

Toimetas Ville Arike
Copy
Eesti juunioride koondis pärast veerandfinaalis saadud võitu Hispaania üle.
Eesti juunioride koondis pärast veerandfinaalis saadud võitu Hispaania üle. Foto: Eesti sulgpalliliit

Raul Must tõi eelmisel aastal Euroopa mängudelt Eesti sulgpallile kõigi aegade esimese täiskasvanute suurvõistluste medali, 2015. aastal noppisid Kristin Kuuba ja Helina Rüütel juunioride EMil paarismängus pronksi, täna tegid ajalugu aga järgmised juuniorid. Lahtis peetava EMi veerandfinaalis alistati Hispaania 3:2 ja kindlustati aegade esimene võistkondlik medal.

Ajalugu olid eestlased teinud juba laupäeval, mil alagrupi viimastes matšides alistati Šveits 3:2 ja Sloveenia 5:0, kindlustati Prantsusmaa järel teine koht ja pääs kaheksa parema hulka. Sellele järgnenud loos oli eestlastele armuline ega toonud järgmiseks vastaseks suursoosikute sekka kuuluvaid Taanit või Venemaad.

Matšis Hispaaniaga pidi segapaar Oskar Männik-Ramona Üprus võtma esmalt vastu 13:21, 22:24 kaotuse Ruben Garcialt ja Candela Arcoselt. Järgnenud üksikmängud möödusid edukalt: Tauri Kilk alistas Miguel Esteve 21:18, 21:15 ning Catlyn Kruus Lucia Rodriguezi 21:18, 21:16.

Meespaar Männik-Mario Kirisma kaotas Garciale ja Jacobo Fernendezile 18:21, 16:21, kuid naispaar Kruus-Üprus tegi otsustavas mängus asjad selgelt klaariks - Arcos-Rodriguez murti maha 21:15, 21:10, koht esinelikus ja seega vähemalt pronksmedal on käes!

Õhtupoolikul peetavas poolfinaalis kohtub Eesti Taaniga. Teises poolfinaalis lähevad vastamisi Prantsusmaa - Venemaa.

Eesti koondisse kuulub mängijaid Tartust Triitonist ja ülikooli spordiklubist, Nõo sulgpalliklubist ning Tallinna Sulgpallikeskusest. Peatreener on Heiki Sorge, kes enne võistluste algust seadiski miinimumeesmärgiks alagrupis teise koha saavutamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles