Sander Raieste minutid on Hispaania tippklubis täiesti kokku kuivanud

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Sander Raieste (vasakult teine).
Sander Raieste (vasakult teine). Foto: @baskonia/Facebook

Hooaja alguses stabiilselt Vitoria Baskonia meeskonna põhikoosseisu kuulunud Sander Raieste pole viimaste mängudes teeninud sekunditki. 

Eesti korvpallikoondise ääremängija käis viimati platsil 16. oktoobril Euroliiga kohtumises Moskva Himki vastu. Kohe kohtumise alguses blokeeris tema läbimurde Devin Booker ning pärast väikest kaitseapsu võetigi ta pingile. Raieste piirdus 2 minuti ja 32 sekundiga. 

Enne seda oli meie mees kuulunud üheksast ametlikust mängust kaheksas algviisikusse, neist seitsmes järjest. Tõsi, mänguaeg keerles 10 minuti ringis, ent vähemalt oli ta platsil. Viimases viies kohtumisest pole Raieste saanud üldse võimalust. 

Eilses Hispaania kõrgliiga 75:71 võidumängus Cran Ganaria vastu oli ta taas tiimist ainus, kes jäi mänguajata. Samuti pigem statisti rollis olevad Arturs Kurucs ja Tadas Sedekerskis teenisid vastavalt kuus ja kolm minutit. Sarnases rollis on püsinud terve hooaja. 

Raieste mänguaega röövis peamiselt Zoran Dragic, keda hooaja alguses segas vigastus. 31-aastane sloveen läheb üha paremasse hoogu. Tal on tähtis roll Baskonia kaitsemängus, ent ta panustab tugevalt ka rünnakul. 

Ka teiste eestlaste koduklubid olid nädalavahetusel edukad. Hooaega viie kaotusega alustanud Siim-Sander Vene leivaisa Fuenlabrada teenis pärast treenerivahetust kolmanda järjestikuse võidu, sel korral saadi 99:78 jagu Burgosest. Janari Jõesaare tööandja Manresa alistas 94:78 Bilbao. 

Mõlemad meie mehed paranevad vigastusest ja tiimi koosseisu ei kuulunud. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles