Regulaarselt Schumacheri külastav FIA president andis aimu vormelilegendi tervisest (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jean Todt (paremal) koos Michael Schumacheriga.
Jean Todt (paremal) koos Michael Schumacheriga. Foto: imago/HochZwei/Straka/Scanpix

FIA president ja endine Ferrari vormelimeeskonna pealik Jean Todt on olnud sisuliselt ainus, kes aastate jooksul rääkinud avalikult legendaarse Michael Schumacheri tervisest. Hollandi meediaväljaanne De Telegraaf uuris, kuidas on olukord täna ning prantslane jäi napisõnaliseks.

Schmacheri tervis on olnud aastate jooksul väga kuumaks teemaks ning tihti proovitakse uurida, mis täpselt toimub. Saladuseloori siiski väga kergelt ei heideta ning ka Todt ei soovi legendaarse sõidumehe perekonna soovi kuritarvitada.

«Tema võitlus koos pere ja arstidega kestab endiselt,» selgitas Todt. «Ma käin regulaarselt tema juures ja vaatame üheskoos televiisorit.»

Kui vestlus arenes televisioonile, siis tekkis küsimus, kas nad on vaadanud ka Michaeli poja Mick Schumacheri tegemisi F2-sarjas, kus noormees pidevalt võidutseb. Todt tardus ja jäi napisõnaliseks. 

«Ma ei soovi sellest rääkida. Tegemist on tema eraeluga ning ma ei soovi detailidesse laskuda,» tunnistas prantslane.

Mick Schumacher on üha selgemalt liikumas isa jälgedes ja peaks juba tuleval hooajal kihutama kuninglikus vormelisarjas. Ferrari noorteakadeemiasse kuuluvat Micki seostatakse üha rohkem Haasi vormelitiimiga, mis kasutab just Ferrari jõuallikaid. Sellele andis veel tõuke fakt, et Haas vahetab kindlasti välja praegused sõitjad Romain Grosjeani ja Kevin Magnusseni.

Tegelikult oletati, et Mick hakkab ühes meeskonnas sõitma isa Michaeli ühe konkurendi Kimi Räikköneniga samas tiimis, kuid see võimalus kustus, sest Alfa Romeo kinnitas möödunud nädalal oma järgmise hooaja tiimi. Räikköneni meeskonnakaaslasena jätkab itaallane Antonio Giovinazzi.

«Ta on noor ja väga andekas sõitja. Ta kannab edasi suurt nime, kuid ainult see ei juhi autot. Kui ta F1ga liitub, siis ta ei hakka kohe tugevaimates meeskondades sõitma ning vajab kohanemiseks kindlasti aega. Hetkel on võimatu öelda, kas ta on sama andekas kui ta isa, Max Verstappen või Lewis Hamilton,» lõpetas Todt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles