Jalgpalli teleülekanne läks untsu, sest kaamera ajas palli ja kohtuniku kiila peanupu sassi (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kiilaspäine peakohtunik Howard Webb. Pilt on illustratiivne.
Kiilaspäine peakohtunik Howard Webb. Pilt on illustratiivne. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN/AFP

Tehnoloogiliste arendustega proovitakse erinevaid spordialasid edendada, kuid inimestes tekitavad need tihti vastakaid tundeid. Kui võtta ette jalgpall, siis võib iga nädal leida tuhandeid arvamusi, mis on seotud video abikohtunikuga ehk VARiga. On neid, kes jäävad otsustega rahule ja ka teisi, kes ei mõista selle vajadust.

Šotimaa kõrgliigas palliv Invernessi Caledonian Thistle teatas mõned nädalad tagasi, et loobub kaamerameestest ja kõike hakkab haldama kontrollsüsteem. «Bixelloti süsteem kasutab sisseehitatud palli jälgimise tehnoloogiat,» seisis klubi teadaandes. Nõnda edastatakse hooajapiletit omavatele poolehoidjatele kvaliteetset pilti kõikidest kodumängudest.

Kahjuks esineb ka seal väikseid vigu ning seda kõige ootamatumas kohas. Robotkaamera polnud arvestanud ühe väljakutsega, milleks on kiilaspäised joonekohtunikud. Kaamera ajas mitu korda sassi, kus paikneb pall ja kus joonekohtuniku peanupp. Mängu jäädvustamise asemel hüples pilt ühest platsi otsast teise ja seetõttu jäi fännidel isegi väravaolukord nägemata. Leidlikumad soovitasid juba mängu ajal joonekohtunikule mingi müts pähe panna, et kaamera teeks vahet, kus paikneb pall.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles