Viimasel veerandajal 17-punktilise edu maha mänginud Kalev/Cramo kaotas Raplale!

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Mario Ihring.
Mario Ihring. Foto: Ain Liiva

Eesti-Läti korvpalliliigas teenis hooaja esimese kaotuse meie tugevaim klubi BC Kalev/Cramo, kes jäi võõral väljakul 80:82 alla Rapla Avis Utilitasele. Viimase veerandaja võitsid võõrustajad tervelt 31:15.

Cramo läks küll kohtumisele vigastatud Rauno Nurgeri ja Gabe Bealerita, kuid paberil olid nad endiselt suured soosikud. Kõik tundus minevat loogilist rada pidi, sest poolajapausile mindi Roberts Štelmahersi hoolealuste 48:30 eduseisus.

Kolmanda neljandikuga võttis Rapla tagasi neli punkti, kuid miski ei kujutanud Cramole suurt ohtu. Viimasel kümnel minutil oli nende suurim edu 17 punkti.

Neljandal veerandajal said võõrustajad ühel hetkel oma mängu jooksma ning tulid vastasele üha lähemale. Eriti heas hoos oli lõpuminutitel slovakist mängujuht Mario Ihring, kes kogus lõpuks 20 punkti. Viis sekundit enne lõpusireeni viskas ta ka otsustava korvi.

Ihringu kõrval kogus Rapla kasuks 20 punkti ka nende korvialune jõud Al-Wajid Aminu. Saimon Sutt tõi 17 silma. 17 punkti ja 13 lauapalliga oli Cramo resultatiivseim tsenter Devin Thomas.

Teises tänases kohtumises läksid vastamisi Pärnu Sadam ja Tallinna Kalev/TLÜ. Pärnu on sel hooajal näidanud head minekut ning Eesti-Läti liigas on neil kirjas vaid üks kaotus, kui eelmisel pühapäeval jäädi kindlalt alla Cramole. Maarjamaa korvpalli valitseja alistas suvepealinlased 81:60.

Ülejäänud viiest liigakohtumisest on Heiko Rannule hoolealused kogunud aga viis võitu. Täna pandi kodusaalis asjad paika teise veerandajaga, mis võideti 31:17. Tõsi, viimasel neljandikul vähendasid pealinlased küll vahet, kuid see jäi pelgalt lohutuseks. Lõpuks näitas tabloo võõrustajate võidunumbriteks 98:92.

Eeskätt tegid Pärnu eest mängu neli meest. Soomlasest mängujuht Edon Maxhuni tõi võitjate resultatiivseimana 28 punkti, Linards Jaunzems lisas 24 ja Mihkel Kirves 19 silma. Neist viimase arvele jäi ka tervelt 15 lauapalli ja kuus korvisöötu.

Märt Rosenthal viskas küll vaid kolm punkti, kuid panustas omade edusse 11 lauapalli, üheksa korvisöödu ja viie vaheltlõikega. Tema +/- näitaja oli selgelt Pärnu parim.

Kalev/TLÜ ridades säras Eesti korvpallipublikule tuttav nimi Brandis Raley-Ross, kes tõi 32 punkti ja kelle vastu tehti tervelt 13 viga. Karl-Johan Lips tõi 24 silma ja üheksa lauapalli ning Emmanuel Wembi 18 punkti ja 12 lauapalli.

Eesti-Läti liiga tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles