Suur hüpe tundmatusse ehk Käsipallikoondis alustab EM-valiksarja

Ville Arike
, reporter
Copy
Mitme mängija puudumisel peaks käesolevas tsüklis olema koondise üheks liidriks Bukaresti Steauas leiba teeniv Martin Johannson.
Mitme mängija puudumisel peaks käesolevas tsüklis olema koondise üheks liidriks Bukaresti Steauas leiba teeniv Martin Johannson. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti käsipallimeeskond alustab täna õhtul Austrias Grazis EM-valikturniiri, mis tuleb kõigi aegade kõige ettearvamatum. Koroonaviirusest tingitud probleemid mõjutavad nii meie koondist kui ka kõiki konkurente ning need mõjutavad kindlasti ka mängude tulemusi.

Alustame tehnilisest poolest. Valiksarja otsustaval etapil osalevad 32 meeskonda on jagatud kaheksasse neljaliikmelisse alagruppi. Igast grupist pääseb finaalturniirile kaks paremat, lisaks neli edukamat kolmanda koha saajat. Seega kogu kamba peale pääseb edasi 20 koondist ja finaalturniirilt välja jääb «ainult» 12. Mõistagi pole ka ses olukorras marjamaale lihtne pääseda.

Eesti alagrupivastased on maailmajao üks suurjõude Saksamaa, viimasel EM-il 8. koha saanud Austria ning Bosnia ja Hertsegoviina. Käesoleva tsükli finaalturniir peetakse 2022. aasta jaanuaris Ungaris ja Slovakkias. Koha 24 osaleja hulgas on kindlustanud mõlemad korraldajamaad ning viimase EMi kaks paremat Hispaania ja Horvaatia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles