Käsipallikoondis alustas EM-valikturniiri napi kaotusega Austriale

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Eesti käsipallikoondis.
Eesti käsipallikoondis. Foto: Foto: Helin Potter/arhiiv

Eesti käsipallikoondis kaotas 2022. aasta EM-valikturniiri avakohtumise võõrsil 28:31 (16:16) Austriale.

Eesti koondise resultatiivseim Karl Toom, kes realiseeris 20 pealeviskest 12. Ott Varik viskas viis, Kaspar Lees kolm, Arvi Pärt ja Alfred Timmo mõlemad kaks väravat. Korra olid täpsed veel Rasmus Ott, Henri Hiiend, Andris Celminš ja Martin Johannson.

Eesti väravavahtidest tõrjus Marius Aleksejev 23 pealeviskest kuus, Rasmus Ott 17 pealeviskest kolm.

Austria parim oli 7 väravaga Tobias Wanger. Hea esituse tegi ka sajaprotsendilise visketabavusega viis väravat toonud Sebastian Frimmel.

«Kaotus pole kunagi positiivne, aga tänasest mängust on siiski palju head kaasa võtta. Saime rünnakul kuus kuue vastu väga hästi hakkama, sundisime neid korduvalt kaitset muutma ja viskasime edukalt. Jäime aga hätta ülekaalus mängimisega ja sellest on tõsiselt kahju,» kommenteeris Eesti koondise peatreener Thomas Sivertsson.

«Ülekaalus mängimist jõuame veel enne pühapäeva harjutada, aga mitmel puhul olid vaid väikesed detailid, mis olukorrad austerlaste kasuks kallutasid. Lisaks tegi nende väravavaht vajalikul hetkel häid tõrjeid. Olime siiski kogu aeg mängus sees ja see on kindlasti positiivne tõsiasi nii tugeva meeskonnaga mängides,» lisas ta.

EM-valikturniiril osaleb 32 meeskonda, kes jagatud kaheksasse alagruppi. Finaalturniirile saavad kaheksa alagrupi kaks esimest ning lisaks neli paremat kolmanda koha saavutanud koondist. 

Eesti alagrupivastased on maailmajao üks suurjõude Saksamaa, viimasel EM-il 8. koha saanud Austria ning Bosnia ja Hertsegoviina.

Käesoleva tsükli finaalturniir peetakse 2022. aasta jaanuaris Ungaris ja Slovakkias. Koha 24 osaleja hulgas on kindlustanud mõlemad korraldajamaad ning viimase EMi kaks paremat Hispaania ja Horvaatia.

Järgmisena kohtub Eesti käsipallikoondis pühapäeval kodusaalis Saksamaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles