Manchester Unitedi suurimaks täheks kerkinud pallivõlur päästis koduklubi järjekordsest tagasilöögist

Karl-Joosep Küngas
Copy
Bruno Fernandes tähistas ka Edinson Cavani esimest väravat Unitedi särgis.
Bruno Fernandes tähistas ka Edinson Cavani esimest väravat Unitedi särgis. Foto: CLIVE BRUNSKILL/AFP

Inglismaa kõrgliigas sõitis hooaega kesiselt alustanud Manchester United külla Liverpooli, et kohtuda sealse Evertoni jalgpalliklubiga. Kodumeeskond haaras küll eduseisu, kui külalised noppisid 3:1 tulemusega lõpuks kolm väärtuslikku punkti.

Mõlemad meeskonnad tulid tänasele lahingule seisus, kus viimases kahes lahingus oldi vastaste paremust tunnistanud. Korra Premier League'i liidrikohta hoidnud Everton oli tunnistanud võõrsil võtnud vastu kaotused nii Southamptonilt kui ka Newcastlelt. Ka Unitedil pole käsil parimad ajad, sest liigatabelis asuti alles 15. positsioonil ning viimase seitsme päevaga vannuti alla nii Londoni Arsenalile kui ka Meistrite liigas Istanbuli Basaksehirile.

Nõnda ei soovinud kindlasti kumbki punkte vastasele loovutada. Kodumeeskond elas paremini mängu sisse ning Brasiilia ääreründaja Bernard viis Evertoni 19. minutil osavast kauglöögist juhtima.

Unitedi mehed sedapuhku pead norgu ei lasknud ning jõuliselt asuti viigiväravat jahtima. Seda pidi ainult kuus minutit ootama, kui üllatuslikult oli peaga täpne talismani staatust haarav Bruno Fernandes. Portugallane realiseeris äärekaitsja Luke Shaw osava tsenderduse.

Juba 32. minutil võisid Unitedi fännid taaskord rõõmustada, kuna Fernandes oli omad juhtima viinud. Selles olukorras pidi Portugali koondislane veidi ka õnne tänama, sest tema pehme tsenderdus ei leidnud seda rünnanud Marcus Rashfordi, kuid lendas õnnelikult postist sisse.

Teisel poolajal oli üritavamaks pooleks selgelt Everton, kuid ühtegi raami suunatud pealelööki sooritada ei õnnestunud. Otsustava naela lõi kirstu hoopis Unitedi värskeim täiendus Edinson Cavani, kes sahistas vastaste väravavõrku viiendal lisaminutil.

United peab võidupunktide eest mõistetavalt tänusõnad ütlema Fernandesele, kes on neid viimasel ajal kõvasti vedanud. Pallivõlur on seejuures pidanud Premier League'is võõrsil 10 kohtumist ning olnud osaline 13 värava juures. See on enim, mida ükski pallur oma esimese 10 välismänguga suutnud.

Tänu tänasele võidule kerkis United 10 punktiga liigatabelis kahe koha võrra 13. positsioonile. Neist ühe mängu enam pidanud Everton asub 13 silmaga viiendal kohal.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles