Eesti motomees võitis Itaalias Euroopa meistritiitli

Karl-Joosep Küngas
Copy
Karel Kutsar
Karel Kutsar Foto: Erakogu

EMX Open klassi Euroopa meistrivõistluste viimane etapp toimus täna Itaalias Pietramurata krossirajal. Viimasele etapile liidrina vastu läinud Karel Kutsarile (KTM) piisas täna seitsmendast kohast, et kindlustada sarja kokkuvõttes üldvõit.

Kvalifikatsioonis sai Karel Kutsar kaheksanda koha. Tema suurim konkurent tiitlile Kim Savaste (Soome, KTM) sai kirja küll 14. aja, kuid ta kukkus kvalifikatsioonis nii õnnetult, et võistlussõitudesse tulla ei saanudki. Seega muutus Kareli suurimaks ohustajaks enne kahte viimast sõitu hoopis kolmandat kohta hoidev lätlane Toms Macuks (KTM).

Avasõidu start ei õnnestunud Kutsaril kõige paremini ja ta langes esikümne lõppu. Sõidu jooksul hakkas Kutsar kohta järjepanu parandama ja mõni ring enne sõidu lõppu tõusis ta juba neljandaks. Kahjuks tuli sisse sõiduviga, eestlane kukkus ja langes viiendaks, kus ta sõidu lõpetas. Sõiduvõidu võttis prantslane Jimmy Clochet (Kawasaki), teise koha teenis Toms Macuks ja kolmanda koha John Adamson (Suurbritannia, KTM). Kutsarii edu enne viimast sõitu kahanes Macuksi ees nüüd 23 punktile.

Teises sõidus tegi Kutsar rahuliku stardi, sest riske enam võtma ei mindud. Ta mõistis, et EM-tiitliks piisab ka keskpärasest sõidust. Nõnda sõitiski ta enamuse esikümne piirimail ning finishisse jõudiski täpselt kümnendana. Sellest piisas, et tulla EMX Open klassi Euroopa meistriks. Sõidu võitis Cornelius Toendel (Norra, Honda), teine oli Jimmy Clochet ja kolmas Toms Macuks.

Etapi kokkuvõttes oli Karel 27 punktiga seitsmes. Etapivõidu teenis 47 punktiga Clochet, teine oli 42 punktiga Macuks ja kolmas 34 punktiga Martin Mitchek (Tsehhi, KTM). Sarja võitjaks tulnud Kutsar teenis hooaja kokkuvõttes 230 punkti. Teisel kohale jäi 216 punktiga Macuks ja kolmandaks 192 punktiga Savaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles