Äsja Kalev/Cramo alistanud Rapla tunnistas kodus Rakvere Tarva paremust

Karl-Joosep Küngas
Copy
Rakvere Tarva mängumees Marcus Merimaa.
Rakvere Tarva mängumees Marcus Merimaa. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Eesti-Läti korvpalli ühisliigas peeti täna kolm kohtumist, millest kaks olid Eesti meeskondade päralt. Võidud said kirja Rakvere Tarvas ja Tallinna Kalev/Cramo.

Nädala alguses üllatuslikult Eesti tugevaimas klubist Kalev/Cramost jagu saanud Rapla võõrustas võidumõtetega ka Rakvere Tarvast. Enne tänast ainult korra võidurõõmu maitsnud Lääne-Virumaa klubil oli aga teine arvamus.

Külalised alustasid väga võimsalt ja avapoolajal kasvatati eduseis parimal juhul lausa 17-punktiliseks. Rapla veidi toibus, kuid tabloolt vaatasid vastu rakverelaste 52:39 edunumbrid.

Pärast poolajapausi tuli kodumeeskond justkui uue hingamisega ning Roberts Freimanise vedamisel tehti koguni 22:7 spurt ning asuti omakorda kahe silmaga juhtima. Rapla oli emotsiooni üles saanud, kuid Rakvere ei olnud sugugi löödud. Hoolimata suure eduseisu maha mängimisest jätkati võitlust viimasel veerandil.

Külalised omasidki otsustaval neljandikul rohkem initsiatiivi ja närvilisteks kujunenud lõpuhetkedest väljusid nemad võidukalt. Lõppseisuks märgiti protokolli 84:76 Rakvere võit.

Võitjate edukaimana viskasid Egert Haller ja Tormi Niit võrdselt 17 silma. Neid toetas Riley Callahan Hayes 14 punkti ja 7 lauapalliga. Üleplatsimeesteks kerkisid Raplale 20 punkti toonud Al-Wajid Aminu ja Saimon Sutt.

Eesti-Läti ühisliiga teises Eesti meeskondade lahingus võtsid Tallinnas mõõtu Kalev/Cramo ja TLÜ/Kalev. Tänavu teist korda kohtunud meeskondade vastasseisust väljus ka täna võitjana Kalev/Cramo, kelle võidunumbriteks märgiti 92:74.

Võitjate suurimaks korvikütiks tõusis Devin Thomas 24 punkti ja 9 lauapalliga. «Väikest» Kalevit ei päästnud täna ka 19 punkti toonud Brandis Raley-Ross, kes oli hädas visketabavusega (väljakult 5/21).

Eesti-Läti ühisliiga tabeliseis SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles