Eesti maadlejad jõudsid taas poodiumile

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Epp Mäe.
Epp Mäe. Foto: Tairo Lutter

Poland Open 2020 maadlusturniiri neljanda võistluspäeval võitsid Epp Mäe (Wessenberg Wrestling) naistemaadluses -76kg ja Helary Mägisalu (Vändra Suure Karu Pojad) kreeka-rooma maadluses -60kg mõlemad pronksmedalid.

Esimeses ringis oli Mäe, kelle auhinnakapist võib leida kaks MM-pronksi ning ühe EM-pronksi, 4:0 üle Poola maadlejast Anna Wawrzyckast, seejärel alistas eestlanna Suurbritannia sportlase Georgina Nelthorpei 7:0.

Kolmandas ringis tuli Mäele matil vastu türklanna Yasemin Adar, kellele ta 4:7 alla pidi vanduma. Seejärel jätkas Mäe oma teekonda lohutusringis ning kolmanda-viienda koha kohtumises tuli talle vastu poolatar Ewelina Kaczyńska, kellest Mäe kindlalt 11:0 üle oli ning nõndaviisi pronksise autasu teenis. Temast ettepoole jäid venelanna Jekaterina Bukina ja türklanna Yasemin Adar

2018. aasta EM-hõbeda Mägisalu kaalukategoorias osales Poland Openil kõigest viis maadlejat, mis tähendas, et eestlasel tuli vastamisi minna kõikide konkurentidega.

Esimeses matšis tuli tal Türgi maadlejalt Ahmet Uyarilt vastu võtta kindel 1:9 kaotus ning teiseski matšis jäi meie maadleja kaotajaks, kui vandus 4:11 alla poolakale Dawid Erseticile. 

Kolmandas matšis suutis Mägisalu võidulainele saada, kui alistas 6:2 tulemusega teise poolaka Grzegorz Kunkeli. Päeva viimases matšis läks Mägisalu vastamisi Prantsusmaa maadleja Yazid Gharbi, kelle alistas kindlalt 10:1.

Ehk kokkuvõttes tõusis Mägisalugi pjedestaali alumisele astmele, esimeseks platseerus poolakas Ersetic.

Täna on Poolas matile minemas kreeka-rooma maadlejad Ranet Kaljola (-82kg), Andreas Välis (-87kg) ja Heiki Nabi (-130kg)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles