Tugeva teise poolaja teinud Tartu Ülikool alistas Pärnu Sadama

Postimees Sport
Copy
Tartu Ülikooli pallur Robin Kivi.
Tartu Ülikooli pallur Robin Kivi. Foto: Eero Vabamägi

Tartu Ülikool Maks & Moorits teenis Paf Eesti-Läti liiga turniiritabelisse võidupunktid alistades kodus hooaeg hästi alustanud Pärnu Sadama 88:80. Meeskondlikult tegutsenud tartlaste parim oli Robin Kivi 19 punkti ja viie lauapalliga. 

 

Isadepäeva õhtul Tartu Ülikooli spordihoonesse kogunenud ligi 300 pealtvaatajat nägid tasavägist ja võitluslikku korvpalli. Mängu esimest poolaega kontrollisid pigem külalised suvepealinnast. Esimese veerandi keskel pääsesid pärnakad korraks viie punktiga juhtima, ent Robin Kivi ja Hendrik Eelmäe korvid viigistasid taas seisu. Pärnu võitis esimese veerandi 22:21. 

Teise veerandi peakangelaseks oli Pärnu Sadama mängujuht Edon Maxhuni, kelle söödud ja korvid vedasid suvepealinlased tasapisi suuremasse eduseisu ja viie-kuu punkti peal püsis see kuni poolajavileni. Esimese poolaja lõpuks näitas tabloo Pärnu kasuks seisu 47:40. 

Kolmanda veerandaja keskelgi püsis külaliste eduseis. Kui veerandit oli mängitud viis minutit viis Lauris Blausi vabavise pärnakad 62:53 juhtima. Tartu sai aga korraliku kaitsesurve toel hakkama 7:0 spurdiga ja nii võideldi end mängu tagasi. Veerandi lõpuks näitas tabloo 64:64 viigiseisu.  

Punkt-punkti heitlus käis kuni neljanda veerandi keskpaigani. Hendrik Eelmäe kiirrünnaku korv alustas võõrustajate 11:2 spurti, millega tehti poolteist minutit enne lõpuvilet seisuks 82:73. Kuigi lõpuminutil said pärnakad paar korvi, siis mängu võitja osas see mõju ei avaldanud ja tartlased kirjutasid liigatabelisse kolmanda võidu numbritega 88:80. 

Tartu Ülikool Maks & Moorits parim oli 19 punkti ja viie lauapalliga meeskonna kapten Robin Kivi. Will Rayman lisas 16 punkti ja kaheksa lauapalli. Channel Banksi arvele kogunes 15 ja Hendrik Eelmäele 14 punkti. Tartlased võitsid lauavõitluse 40:25. 

Pärnu Sadama parim oli soomlasest mängujuht Edon Maxhuni 21 punkti ja 11 korvisööduga. Robert Valge viskas 14 punkti. Lauris Blaus ja Mihkel Kirves jäid võrdselt 11 punkti peale. 

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul sai määravaks teise poolaja kaitsemäng. «Täna tõi võidu teise poolaja parem kaitsemäng. Rääkisime poolajal, et paneme neile rohkem keha vastu ja oleme agressiivsemad. Suutsimegi nende liidrit Maxhunit teisel poolajal paremini ohjes hoida ja saime lauavõitluse enda kontrolli alla. Kogu meeskonna poolt oli täna kõva pingutus ja saime tabelisse väärt võidu. Iga mäng peab võitluseks valmis olema. Täna õnnestus see meil hästi, aga järgmine mäng on uus päev ja kõik hakkab nullist jälle pihta,» sõnas Kandimaa. 

Tartu Ülikool Maks & Mooritsal on Paf Eesti-Läti liiga tabelis kirjas kolm võitu ja kolm kaotust. Pärnu Sadamal on viis võitu ja kaks kaotust. Tartlaste järgmine mäng on taas kodus, kui laupäeval, 14. novembril kell 17.00 võõrustatakse Tallinna Kalev/TLÜ meeskonda.  

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles