Tallinnas viibinud Saksamaa käsipalluril tuvastati koroonaviirus, kogu Eesti koondis jääb karantiini

Postimees Sport
Copy
Eesti käsipallikoondis
Eesti käsipallikoondis Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Saksamaa Käsipalliliit (DHB) kinnitas, et nende meeste rahvuskoondise ühe mängija, kes osales Tallinnas pühapäeval peetud EM-valikmängul, koroonaviiruse SARS-CoV-2 testitulemus osutus positiivseks. Seoses Saksamaalt saadud infoga, otsustas Eesti Käsipalliliit (EKL) suunata kõik meie koondislased ja abipersonali eneseisolatsiooni.

«DHB teatas, et Tallinnas mängujärgselt võetud test oli ühel mängijal positiivne, kuid vastus saadi alles esmaspäeval. Sarnaselt Saksamaa koondisega tegid ka kõik meie pallurid testi ning kõigil oli see negatiivne,» kinnitas EKL-i peasekretär Pirje Orasson.

«Konsulteerides Terviseametiga otsustas Eesti Käsipalliliit kõik meie koondise liikmed – nii mängijad kui treenerite ja abiliste kaadri – suunata esialgu eneseisolatsiooni. Mainitud sakslasele tehti juba uus test, kuid selle vastust veel pole. Meie koondislasi olime igal juhul planeerinud neljapäeval jälle testida,» sõnas Orasson.

Eesti koondis kohtus Saksamaaga pühapäeval ja kaotas 2022. aasta Euroopa meistrivõistluste valikmängus 23:35. Kohtumine peeti Kalevi spordihallis ja pealtvaatajaid saali ei lubatud. Rahvusmeeskonda kuulus 16 mängijat Eesti, Soome, Rootsi ja Rumeenia klubidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles