Aivar Rehemaa palkas varemgi Eesti suusatajaid aidanud tippadvokaadi

Postimees Sport
Copy
Aivar Rehemaa
Aivar Rehemaa Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti parimad murdmaasuusatajad on nädal aega vormi timminud Soomes Olosel, kus osaletakse Aivar Rehemaa korraldatud treeninglaagris. Organiseerijale endale on määratud aga esialgne spordis tegutsemiskeeld, kuid ta on õigluse jalule seadmiseks palganud Eesti tippadvokaadi.

Eesti Antidoping (EAD) teatas Rehemaale seatud keelust 3. novembril ning sätestas, et ta ei tohi osaleda ühelgi võistlusel, üritusel või muudel tegevustel, mida korraldab, kutsub kokku, volitab või tunnustab Rahvusvaheline Suusaliit FIS, Eesti Suusaliit või mis tahes muu Maailma Antidopingu koodeksit järgiv organisatsioon.

Advokatuuri esimees Jaanus Tehver.
Advokatuuri esimees Jaanus Tehver. Foto: Madis Veltman

Rehemaal on aega reedeni, et esitada EADle oma selgitused ning kui juhtub, et tema spordis tegutsemise keeldu pikendatakse, on tal plaan olemas. «Asjad on töös, pean ootama distsiplinaarkomisjoni otsust,» sõnas Rehemaa Delfile. Rehemaa on palganud end kaitsma tippadvokaat Jaanus Tehveri. Eesti Advokatuuri esimees kaitseb ka Seefeldi MMil dopinguskandaali kistud Andreas Veerpalu.

Ajutisest tegutsemiskeelust võib endine suusaäss vabaneda kõige varem kahe nädala pärast, mis tähendab, et toimuvas treeninglaagris ei tohi ta oma hoolealuseid kordagi abistada.

Kogu juhtum algas 2. novembri õhtul, kui Eesti Suusaliit väljastas pressiteate, et Soome alaliidult saadud kinnitatud info kohaselt aitab Seefeldi dopinguskandaali mässitud endine suusatreener Mati Alaver korraldada 4.–25. novembrini Soomes Olosel seitsmele Eesti Suusaliidu liikmesklubi sportlasele laagrisse minekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles