Video ⟩ Soomlane rääkis esimest korda Michael Parki surmaga lõppenud õnnetusest: ma ei unusta seda vaatepilti kunagi

Postimees Sport
Copy
2005. aasta Autoralli MM-sarja Suurbritannia etapi 15. kiiruskatsel tegi Markko Märtin (Peugeot) üliraske avarii, kaardilugeja Michael Park hukkus. Tallinnas mälestati hukkunud kaardilugejat Peugeoti Sõpruse pst. esinduse ees.
2005. aasta Autoralli MM-sarja Suurbritannia etapi 15. kiiruskatsel tegi Markko Märtin (Peugeot) üliraske avarii, kaardilugeja Michael Park hukkus. Tallinnas mälestati hukkunud kaardilugejat Peugeoti Sõpruse pst. esinduse ees. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Endine Soome rallisõitja Harri Rovanperä oli esimene, kes jõudis 15 aastat tagasi Walesi rallil toimunud Markko Märtini ja Michael Parki traagilise õnnetuse sündmuspaika. Nüüd rääkis ta esimest korda põhjanaabrite ajakirjanikele, mida ta sel saatuslikul päeval läbi elas.

18. septembril 2005 oli rallimaailma lähiajaloo kõige mustem päev, kui Walesi rallil hukkus kaardilugeja Michael Park. Esimesena jõudis sündmuskohale kiiruskatsel Märtin-Parki järel startinud Harri Rovanperä-Risto Pietiläinen.

54-aastase Rovanperä jaoks on jätkuvalt tegemist valusa mälestusega ning ta pole sellest varem avalikult rääkinud. Nüüd otsustas ta aga kurba sündmust meenutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles