NBA kalender sai paika, mängijate pääsemine olümpiale muutus tõenäolisemaks

Karl Mihkel Eller
Copy
NBA hooaeg lõppes 11. oktoobril, mil Los Angeles Lakers alistas viimases finaalmängus Miami Heati 106:93. Fotol Lakersi mängijate juubeldamine, keskel LeBron James.
NBA hooaeg lõppes 11. oktoobril, mil Los Angeles Lakers alistas viimases finaalmängus Miami Heati 106:93. Fotol Lakersi mängijate juubeldamine, keskel LeBron James. Foto: Kim Klement/USA TODAY Sports/Scanpix

NBA juhatus otsustas teisipäeval ühehäälselt, et järgmine hooaeg algab 22. detsembril ning lõppeb juulis, mis tähendab, et korvpalluritel tekib võimalus Tokyo olümpiamängudel esindada rahvuskoondiseid.

Algaval hooajal mängib iga meeskond põhiturniiril 72 kohtumist, kasinusmeetmena otsustati, et järgmise kolme hooaja vältel langetakse mängijate tulemustasusid 20 protsenti.

Algselt soovisid mängijad, et hooaeg algaks jaanuaris, sest koroonaviirusest räsitud 2020. aasta hooaeg lõppes alles oktoobris. Lõpuks jäi peale siiski juhtkonna tahtmine ning hooaeg algab varem.

Sarja jaoks on kindlasti oluline, et jõulupühadel jätkub NBA täie hooga ja nii on neil võimalik televisiooni kaudu hõlmata võimalikult suurt auditooriumit.

Lisaks otsustati, et erinevalt tänavuse hooaja lõppvaatusest, kus järelejäänud NBA mängud toimusid nn mullis, algab uus hooaeg tavapäraselt ja kõik klubid peavad kohtumisi oma kodusaalides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles