WNBA täht vedas Bosnia ja Hertsegoviinaga Eesti vastu võidule

Postimees Sport
Copy
Eesti naiste korvpallikoondis suvises sõprusmängus Iirimaa vastu.
Eesti naiste korvpallikoondis suvises sõprusmängus Iirimaa vastu. Foto: Siim Semiskar

Eesti korvpalli naiskond sõidab Euroopa meistrivõistluste valikmängus külla seni ainult võite tunnistanud Bosnia ja Hertsegoviinale. Kodunaiskond pani täna selgelt oma paremuse maksma ja võttis 92:54 võidu.

Bosnia ja Hertsegoviina pani kohe avaveerandil sellise hooga minema, millel eestlannadel väga vastuseid ei leidnud. Suurim probleem tekkis lauapallide hankimisel, sest juba kohtumise alguses esines olukordi, kus kodunaiskond võttis ühel rünnakul enam kui korra ründelauast palli. Mängu kokkuvõttes teenisid nad 20 kordusvõimalust.

Kui poolaja kaotas Eesti naiskond Bosnia ja Hertsegoviinale 29:59, siis järgneva 20 minuti jooksul suudeti kaitset oluliselt parandada. Lõpusireeni kõlades särasid tablool Eesti poolt vaadates nukrad 54:92 numbrid.

Vastaseid vedas korvialust kontrollinud 198 cm pikk Bosnia ja Hertsegoviina kodustatud bahamalanna Jonquel Jones, kelle arvele kanti 20 punkti,11 lauapalli ja viis korvisöötu ning veelgi võimsama kaksikduubli kirja saanud Marica Gajic, kes panustas võitu 21 punkti ja 19 lauapalli. Seejuures on Jonesi koduklubiks Euroliiga viimaste aastate valitseja Ekaterinburgi UMMC ning WNBA klubi Connecticut Sun. Möödunud aastal osales ta teist korda WNBA tähtede mängul.

Eesti naiskonnas jõudsid ainsana kahekohalise punktisummani 15 punkti visanud Janne Pulk ja 12 silma toonud Sofia Kosareva. 

Järgmise kohtumise peab Eesti naiskond juba laupäeval, mil Sarajevos minnakse vastamisi Šveitsiga. Antud kohtumist on samuti võimalik jälgida Postimehes otsepildi vahendusel.

Enne mängu:

C-alagrupis mängiv Eesti pole selles valiksarjas veel võidurõõmu maitsta saanud. Esimestes mängudes mullu novembris tunnistati nii Venemaa kui ka Šveitsi paremust. Kui idanaabritele jäädi koduväljakul alla 66:96, siis Šveitsis tuli vastu võtta 63:73 kaotus.

Bosnia ja Hertsegoviina käekäik on olnud tunduvalt edukam. Esmalt võideti kodus kindlalt Šveitsi 80:61 ja seejärel saadi ka magus triumf Venemaal võõrustajate üle (70:69).

Tänane kohtumine toimub Bosnia ja Hertsegoviina pealinnas Sarajevos, kus mängitakse 800 inimest mahutaval areenil. Mängust jääb eemale positiivse koroonaproovi andnud keskmängija Kadri-Ann Lass.

Lass andis 21. oktoobril Ungaris positiivse koroonatesti, mis küll hiljem tunnistati valepositiivseks. Järgnevad testid näitasid kõik negatiivset tulemust. Samal ajal olid tal kerged ülemiste hingamisteede viirushaiguse sümptomid.

Esmaspäeval Sarajevos antud proov osutus taas positiivseks, kuid see loeti «mitte lõplikuks». Järgnevate päevade kordustestid näitasid taas positiivset tulemust. Samas tuvastati Lassi organismis COVID-19 antikehade olemasolu. Sarajevos tehtud proovide tulemusi analüüsisid ka Põhja-Tallinna Regionaalhaigla spetsialistid, kelle hinnangul korvpallur enam nakkusohtlik ei ole. Sellele vaatamata tuleb naiskonna ühel liidermängijal tänasest mängust eemale jääda.

«Kadri-Anni eemale jäämine on kindlasti valus löök, kuid praeguses olukorras tuleb olla ootamatusteks valmis. Teeme omad muudatused ja liigume edasi. Naiskond on oludega hästi kohanenud ja rivis olevad naised on valmis lahingusse astuma,» kommenteeris olukorda koondise peatreener Allan Siimann.

Koondisega reisis kaasa 14 mängijat, lisaks Lassile ei mahtunud Bosnia vastu koosseisu Eleriin Vaino, keda vaevab kerge hüppeliigese vigastus.

Eesti koosseis Bosnia vastu:

Birgit Piibur (TLÜ), Marie Anette Sepp (Audentese SK/ASG), Janeli Lilleallik (BC Elva/CHKK), Helena Stina Svilberg (Audentese SK/ASG), Janne Pulk (Keltern Rutronik Stars), Mailis Pokk (Keltern Rutronik Stars), Laina Mesila-Kaarmann (BC Elva/CHK), Merike Anderson (TLÜ),Victoria Ida Vähi (Baloncesto Femenino Cartagena), Anna Gret Asi (TÜ/Kalev), Martha-Liisa Oinitš (TLÜ) ja Sofia Kosareva (TLÜ).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles